Escola d’Estiu 2023

Emocions i literatura centraran la tercera edició de l’Escola d’Estiu del Bages d’UManresa

UManresa acollirà entre el 10 i el 13 de juliol una nova edició de l’Escola d’Estiu del Bages que organitza el Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE) de la Universitat. Aquesta tercera edició, se centrarà en el treball de les emocions en l’àmbit educatiu i en la literatura infantil i juvenil. Aquests dos eixos temàtics estan directament relacionats amb l’activitat que desenvolupa la Universitat. D’una banda, el Postgrau en Educació Emocional: escola, família i societat, que dirigeixen Eva Bach i Aloma Cuiné i que s’impartirà a partir del proper mes d’octubre, i de l’altra, la tasca de dignificació i divulgació de la literatura infantil i juvenil i de promoció de la lectura a les primeres etapes educatives que impulsa el Centre de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil Josep Maria Aloy, ubicat a l’edifici FUB4.

4 tallers que connecten educació amb emocions i literatura

“Juguem amb la literatura”, “Emocions i arts narratives. La cura de les emocions en el dia a dia de l’aula”, “La literatura: la porta als altres i a nosaltres” i “Un passeig per les emocions, la música ens hi acompanya” són els títols dels quatre tallers que formen part del programa de l’Escola d’Estiu d’UManresa:

Juguem amb la literatura, a càrrec d’Ada Cusidó

Dilluns, 10 de juliol de 9:00 a 13:30h i de 14:30 a 17:00h.

Un curs de literatura per docents pensat en estratègies per desenvolupar a l’aula. Busca dotar als docents de les eines necessàries per enriquir l’ensenyament dels contes i promoure l’aprenentatge actiu, la creativitat i l’exploració en l’àmbit de la narrativa. Els recursos i les dinàmiques proposades tenen com a objectiu captar l’atenció dels estudiants, fomentar la seva participació activa i estimular la seva imaginació i pensament crític.


Emocions i arts narratives 

La cura de les emocions en el dia a dia del aula, a càrrec d’Eva Bach

Dimarts, 11 de juliol de 9:00 a 14:00h

Cinemafòrum a partir del documental “Learning to care – Pensant en els altres”, sobre l’aprenentatge de l’art de viure. Veurem maneres senzilles i eficaces d’atendre, d’escoltar i d’expressar els sentiments a l’aula, de donar un lloc a les vivències personals i familiars de l’alumnat, de resoldre conflictes tenint en compte les emocions implícites, així com d’afavorir la connexió emocional i la creació de lligams afectius.


La literatura: la porta als altres i a nosaltres
, a càrrec de Gemma Ventura

Dimecres, 12 de juliol de 9:00 a 14:00h

Vols explorar el món fascinant de la literatura i descobrir el poder que té la paraula per despertar emocions? Aquest curs ofereix la oportunitat d’explorar el poder de la paraula mitjançant fragments de novel·les. Descobriràs com la literatura pot ser una finestra a altres mons, obrien el teu cor i la teva ment a noves idees i realitats i tindràs l’oportunitat de posar-te a prova i explorar la teva creativitat mitjançant exercicis de creació literària.


Un passeig per les emocions, la música ens hi acompanya
, a càrrec d’Aloma Cuiné

Dijous, 13 de juliol de 9:00 a 13:30h i de 14:30 a 17:00h.

Et convidem a embarcar-te en una experiència única i transformadora, on la música es converteix en el catalitzador de les teves emocions més profundes. Proporcionarem un espai segur i acollidor per endinsar-te en el món de les emocions pròpies, utilitzant la música com a eina perquè puguis expressar-te i explorar-te a nivell personal.

Mitjançant exercicis pràctics i dinàmiques de grup, aprendrem a reconèixer, identificar i acaronar-les. Descobreix com aquesta poderosa forma d’expressió pot ajudar-te a comprendre’t millor a tu mateix, a connectar amb els altres i a créixer en el teu camí personal de desenvolupament emocional.

*Formacions vàlides pel nomenament i cobrament del mes de juliol i reconegudes com a formació permanent pel Departament d’Educació.

INSCRIPCIONS
Preu de les inscripcions:

  • 1 taller: 20€
  • 2 tallers: 30€
  • 3 tallers: 40€

Per a més informació i inscripció, entreu al següent enllaç:

Escola d’Estiu 2023 [>]

Deixa un comentari