El Racó de Milu visita el Grau d’Educació Infantil

El passat dijous 9 de novembre, dins l’assignatura “Gestió de les emocions” del Grau en Mestre d’Educació Infantil d’UManresa, ens van visitar dues expertes psicòlogues en teràpia animal de El Racó de Milu. És una entitat fundada per Maribel Vila fundadora de Positives Can creada el 2007 amb la idea de treballar el món caní en totes les seves facetes: teràpies assistides amb animals, gossos d’assistència, formació de teràpies, formació tant canina com felina, i cursos d’especialització com a modificació de conducta.

Un dels eixos en què treballen és la TERÀPIA ASSISTIDA AMB ANIMALS,  especialment amb col·lectius amb necessitats especials en la millora de les seves capacitats emocionals, físiques cognitives i socials, a través de la incorporació de gossos i gats com a acompanyament terapèutic. Porten més de 200 programes al llarg de la seva carrera amb 15 anys d’experiència,  i milers d’usuaris han estat atesos amb col·lectius com a Salut Mental, Centres Penitenciaris, Programes de Bullying, Víctimes de violència de gènere, Joves amb el risc d’exclusió social, Trastorn Alimentari o Drogodependència entre molts altres.

Aquestes teràpies assistides es basen en la interacció i el vincle entre una persona i un animal, degudament seleccionat i ensinistrat, per a la consecució d’uns objectius terapèutics marcats pels professionals que acompanyen a les persones.

En aquestes activitats s’aprofita els valors intrínsecs de l’animal – resposta invariable, fidelitat, incapacitat de jutjar, etc. – per a facilitar el treball de l’educador o del terapeuta, en la recuperació, rehabilitació, reinserció, tractament o millora de la qualitat de vida de les persones.

La visita va generar expectació, curiositat i interès per part de les alumnes. Les expertes van apropar a les aules el coneixement d’una teràpia poc contemplada encara al món educatiu com a una possibilitat més de minimitzar els efectes dels desajustos emocionals tant en els nens com en els adults. Ens van presentar casos sorprenents de persones amb realitats personals i socials molt diverses que havien aconseguit regular i resoldre problemàtiques vitals greus.

Al final de la sessió, vam poder gaudir d’una dinàmica compartida entre els dos gossos i algunes alumnes voluntàries, que van poder ser protagonistes d’una experiència vital i tendra plena de nous aprenentatges. 

One Reply to “El Racó de Milu visita el Grau d’Educació Infantil”

Deixa un comentari