Acte d’entrega del IV Premi “La ciència i els infants”

Aquest dijous 9 de juny, a les install·lacions del nou edifici UEducació d’UManresa, hem celebrat l’acte d’entrega del IV Premi “La ciència i els infants”, fruit de la col·laboració entre el Lab 0_6 UmanresaICL-Iberia, el Parc de les Aigües de Manresa, i el Consell Comarcal del Bages, totes elles entitats interessades a promocionar el coneixement científic des de les primeres edats i millorar la qualitat de l’educació en l’àmbit de la ciència.

El jurat, després de valorar individualment les propostes presentades, ha decidit per unanimitat, otorgar els següents premis:

Primer premi, valorat en 600€:

I.E. Josep Maria Xandri, amb la proposta titulada MATERIALOTECA
Es valora especialment l’originalitat, l’acostament als conceptes científics i la capacitat d’afavorir la iniciativa intencionada.

Segon premi, valorat en 400€:

Llar d’infants La Lluna, amb la proposta titulada BUIDA LA CAIXA
Es valora especialment l’originalitat i la cura en la tria dels materials, i la capacitat d’afavorir la iniciativa intencionada i la possibilitat de resolucions diverses.

Tercer premi, valorat en 200€:

Escola Llobera, amb la proposta titulada LA NATURA ENGANXA
Es valora especialment l’originalitat, la cura en la tria dels materials, la presentació als infants i els diferents nivells de complexitat que permet la proposta, juntament amb la connexió amb la natura.

Els premis, atorgats per ICL-Iberia, consisteixen en material educatiu per a l’aprenentatge científic a criteri de l’equip educatiu de l’escola.

En aquesta edició han participat un total de 8 escoles:

  • Escola Joviat de Manresa
  • Llar d’infants Arrels
  • Llar d’infants l’Espurna
  • Escola Llobera
  • Llar d’infants La Lluna
  • Escola Rexics
  • Escola Xoriguer
  • I.E. Josep Maria Xandri

El Jurat del Premi “La ciència i els infants”, ha estat integrat per:

Sílvia Tardà – Consellera de l’Àrea d’Educació i Cultura. Consell Comarcal del Bages
Eudald Serra – Director del Museu de la Tècnica de Manresa
Sílvia Mampel – Coordinadora del Grau en Mestre d’Educació Infantil Umanresa
Anna Hinojo – Educadora del Lab 0_6 Umanresa

El jurat reconeix l’esforç i el valor de totes les propostes presentades, agraeix la participació a totes les escoles i mestres concursants i els encoratja a seguir introduint una ciència participativa i seductora a l’escola des de l’etapa d’infantil.

Deixa un comentari