Activitats per a escoles 20-21. Primer cicle d’Infantil (0-3)

El curs 20-21 és un curs ple d’incertesa però que no ens ha d’impedir fer arribar la ciència als infants de les primeres edats. La situació sanitària ho fa tot més difícil, però des del Lab 0-6 Umanresa mantenim el compromís amb la dinamització de la ciència a l’educació infantil i per tant, hem buscat la manera de poder fer arribar l’activitat del Lab sobre rodes a les escoles bressol.

Trobareu a sota l’especificació de tot el que hem pensat per a prevenir contagis i fer una activitat segura a nivell sanitari alhora que productiva i inspiradora a nivell educatiu.

Activitat: Lab sobre rodes

Per tal d’evitar les dificultats logístiques que comporta el desplaçament dels infants, oferim una visita a l’escola bressol del Lab sobre rodes, una furgoneta equipada amb material d’exploració específic per a infants de fins a 3 anys.  Són propostes pensades per a proporcionar experiències riques i suggeridores als infants a partir de l’acció autònoma i la iniciativa personal que es poden muntar fàcilment en qualsevol sala polivalent una mica àmplia d’una escola.

Mesures de seguretat e higiene COVID-19:

  • Tot el material petit es canviarà a cada sessió, de manera que per cada grup de convivència sempre serà net i desinfectat d’inici.
  • Entre sessió i sessió es preveurà en temps (sobre 15 minuts) per a fer el canvi de material i higienitzar els mòduls de fusta.
  • D’un dia per l’altre, finalitzada la visita escolar i ja de tornada a Manresa, es netejarà i higienitzarà tot el material.
  • La mestra Umanresa responsable de la sessió anirà amb mascareta i es mantindrà sense contacte directe amb els infants, donat que comptem amb la col·laboració i participació de les mestres de l’estança.
  • La mestra responsable ha realitzat aquest mes de juny la formació específica programada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Direcció General de Joventut per a les persones responsables de prevenció i higiene en les activitats d’educació en el lleure aquest estiu de 2020 en el context d’excepcionalitat derivat de la pandèmia de la COVID-19.  

Al llarg del primer trimestre obrim la proposta també a les aules d’educació infantil 3 anys.

Per tal de treure bon profit de la sessió del Lab sobre rodes, es recomana que abans de la visita, les mestres assisteixin a la xerrada Lab 0-6, un espai de ciència per a infants que investiguen, que farem presencialment si la situació ho permet o en una trobada virtual.

Activitat inclosa en el catàleg de la Diputació de Barcelona (es demana a través de l’Ajuntament).

Horari: Un matí distribuït per donar resposta a 2-3 grups. De dilluns a divendres. De 9 a 12 aproximadament

Preu: 200 euros

Inscripcions: A partir de dilluns 7 de setembre.
Cal contactar amb lab06@umanresa.cat o al telèfon 93 875 73 88 (matins de 9 a 15)

Leave a Reply