Màster en Neuroeducació UManresa

Enguany hem iniciat la primera edició del Màster en Neuroeducació d’UManresa (UVic-UCC) amb un èxit de convocatòria i, fins al moment, amb un alt grau de satisfacció entre els i les assistents.

 

Hem aplegat un grup de 25 persones interdisciplinar i molt divers, mestres d’infantil, de primària i de secundària, pedagogues, psicopedagogues, educadores socials… totes elles molt motivades per aprendre com el coneixement neurocientífic pot ajudar a la pràctica d’aula.

 

 

Fins ara s’han dut a terme els dos primers mòduls del màster, el primer mòdul més introductori sobre neurociència, neuroanatomia i neurodesenvolupament, i un segon mòdul en el que hem pogut treballar les bases neurobiològiques de les principals funcions cognitives que intervenen en el funcionament del cervell i en l’aprenentatge: funcions atencionals, processos d’aprenentatge i memòria, neuroplasticitat, emocions, factors motivacionals, funcions executives i creativitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La metodologia d’aula sempre combina sessions més teòriques en les que comptem amb docents i professionals experts que ofereixen una visió reflexiva i actualitzada sobre els continguts dels mòduls, amb sessions més pràctiques i dinàmiques en les que s’afavoreix el treball cooperatiu i la discussió en grups per veure l’aplicació més pràctica a l’aula.

 

Després d’aquests dos primers mòduls, acabem d’iniciar el tercer sobre Alteracions de l’aprenentatge i intervenció inclusiva que se centra en l’estudi dels diferents trastorns de conducta i dificultats d’aprenentatge que es poden presentar al llarg del desenvolupament dels infants i adolescents, i en conèixer les afectacions neurals o neurològiques subjacents. A més, pretén donar eines i recursos pedagògics als i a les mestres i docents que els permetin intervenir en aquests casos, entenent les possibles alteracions implicades, i sempre des d’una perspectiva inclusiva.

 

 

Degut a l’èxit que està tenint aquesta primera edició, l’any vinent oferirem el Màster de nou al Campus de Manresa i també a Barcelona on esperem que puguem seguir gaudint i aprenent amb molts altres mestres i docents apassionats per la neurociència i la millora educativa.

 

Gràcies a tots i totes per la confiança!

 

Dra. Marta Portero i Dra. Anna Carballo
Coordinadores del Màster en Neuroeducació d’UManresa (UVic-UCC)