Dissabtes de ciència: Pigments minerals, de la roca a l’art pictòric

Les roques i minerals ens proporcionen bona part dels infinits recursos que necessitem, però sens dubte un dels mes creatius es el de la seva aplicació com a matèria artística.

 

Dissabte 11 de març, en Marc Boada ens oferirà un taller en el que partirem dels minerals que ja es feien servir a la prehistòria per a convertir-los en pintures. Descobrirem que és un pigment, quins lligants podem localitzar amb facilitat, quin són els suports òptims i com convertir modestes pedres en uns materials de màxim interès per als més petits.

 

 

Marc Boada és divulgador científic, conferenciant, escriptor, escultor i expert en ciència experimental. Va fundar i dirigir l’empresa Pèndulum Museografia Interactiva durant més de 15 anys (1993-2010). Ha col·laborat en més de 30 exposicions, construint més de 200 móduls interactius per a diferents museus i centres de ciència. Escriu des del 2004 la secció trimestral “Taller y Laboratorio” a la revista Investigación y Ciencia (edició espanyola de Scientific American). Ha treballat com a docent a l’Escola Massana de Barcelona (2002-2012) impartint les assignatures de “Materials i tecnologia” i la de “Fonaments Científics I i II” del graduat universitari. També ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació de radio i televisió.
Actualment dirigeix l’Associació Pèndulum per a la Difusió del Coneixement Científic on realitza conferències, tallers, i pícnics científics.

 

 

Dissabte de ciència: Pigments minerals, de la roca a l’art pictòric
Dia: 11 de març
Adreçat a: mestres d’educació infantil i primària
Durada: 5 hores
Horari: de 9’00 a 14’00
Preu: 30€ (Si s’han cursat els 3 dissabtes de ciència anteriors, aquest té un preu de 15€)

 

Inscripcions al  “Dissabte de ciència” aquí >

Deixa un comentari