Màster en Neuroeducació UManresa

Enguany hem iniciat la primera edició del Màster en Neuroeducació d’UManresa (UVic-UCC) amb un èxit de convocatòria i, fins al moment, amb un alt grau de satisfacció entre els i les assistents.

 

Hem aplegat un grup de 25 persones interdisciplinar i molt divers, mestres d’infantil, de primària i de secundària, pedagogues, psicopedagogues, educadores socials… totes elles molt motivades per aprendre com el coneixement neurocientífic pot ajudar a la pràctica d’aula.

 

 

Fins ara s’han dut a terme els dos primers mòduls del màster, el primer mòdul més introductori sobre neurociència, neuroanatomia i neurodesenvolupament, i un segon mòdul en el que hem pogut treballar les bases neurobiològiques de les principals funcions cognitives que intervenen en el funcionament del cervell i en l’aprenentatge: funcions atencionals, processos d’aprenentatge i memòria, neuroplasticitat, emocions, factors motivacionals, funcions executives i creativitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La metodologia d’aula sempre combina sessions més teòriques en les que comptem amb docents i professionals experts que ofereixen una visió reflexiva i actualitzada sobre els continguts dels mòduls, amb sessions més pràctiques i dinàmiques en les que s’afavoreix el treball cooperatiu i la discussió en grups per veure l’aplicació més pràctica a l’aula.

 

Després d’aquests dos primers mòduls, acabem d’iniciar el tercer sobre Alteracions de l’aprenentatge i intervenció inclusiva que se centra en l’estudi dels diferents trastorns de conducta i dificultats d’aprenentatge que es poden presentar al llarg del desenvolupament dels infants i adolescents, i en conèixer les afectacions neurals o neurològiques subjacents. A més, pretén donar eines i recursos pedagògics als i a les mestres i docents que els permetin intervenir en aquests casos, entenent les possibles alteracions implicades, i sempre des d’una perspectiva inclusiva.

 

 

Degut a l’èxit que està tenint aquesta primera edició, l’any vinent oferirem el Màster de nou al Campus de Manresa i també a Barcelona on esperem que puguem seguir gaudint i aprenent amb molts altres mestres i docents apassionats per la neurociència i la millora educativa.

 

Gràcies a tots i totes per la confiança!

 

Dra. Marta Portero i Dra. Anna Carballo
Coordinadores del Màster en Neuroeducació d’UManresa (UVic-UCC)

10 Replies to “Màster en Neuroeducació UManresa

 1. Hola
  Hi ha la possibilitat de convalidar algun mòdul, ja que jo per exemple sóc Llicenciada en Psicopedagogia i Tinc màster d¡educació inclusiva

  1. Bon dia, Júlia, passo el teu dubte a formació contínua, que es posaran en contacte amb tu. Gràcies per l’interès, molt bon estiu!

  1. Bon dia, Júlia, disculpa el retard en contestar. Aquest màster ja està pensat de principi per fer-lo en dos anys. De totes maneres, passo el teu mail a Formació Contínua per a què us poseu en contacte i puguis aclarir tots els dubtes que tinguis.
   Molt bon estiu!

  1. Hola Alba i Anna
   Els horaris són divendres tarda de 17:30h a 20:30h i dissabte tot el dia, i 1 o 2 caps de setmana al mes. Com ho veieu?
   Gràcies per l’interès i fins aviat,
   Anna

Leave a Reply