Jornada d’intercanvi d’experiències a l’escola bressol

Dissabte passat es van aplegar a la FUB més de 170 mestres i educadores d’escola bressol en una jornada coorganitzada entre el CRP del Bages i els estudis d’infantil UManresa.

La jornada va constar de la conferència inaugural “Acompanyant a créixer” a càrrec d’Èlia Martínez-Cava, que va aportar a totes les presents un munt de reflexions interessants fetes des del respecte als infants.  La necessitat de treballar en equip, de replantejar-se el paper de les educadores, de valorar l’autonomia dels infants, de tenir formació i experiència però també una actitud de presència, d’escolta activa, van ser alguns dels temes destacats.

02
“Ens veiem en funció de com som mirats, i ens construïm en funció d’aquesta mirada”

Es van presentar també un seguit d’experiències:

Llar d’infants La PauTrobades amb famílies
Llar d’infants CastellninsMúsica i emocions
Llar d’infants l’EstelLa relació amb les famílies
EBM DentetesUna mirada diferent vers el currículum
Llar d’infants Petits GegantsEspais familiars
Tallers de grup
Llar d’infants RexicsAmbients de lliure circulació
Llar d’infants PicarolLa màgia de la farina
Llar d’infants Els GalleretsSom escola bressol verda
Llar d’infants El Petit PríncepEl treball de la vida quotidiana a l’escola bressol
Llar d’infants La LlumUn matí a la Llum

04

03

05

06

070809Jornada_llars-14-novembre-2015 034Jornada_llars-14-novembre-2015 097

Les mestres participants van conèixer l’espai del Lab 0_6, espai d’exploració i descoberta  per a l’educació científica a les primeres edats, centrat en una idea de ciència des de la quotidianitat.

“Ciència en l’observació del formiguer del pati que provoca un formiguejar incessant de preguntes, en les llavors que dormitegen ensorrades a l‘espera d’un ambient propici, en una petita esgarrinxada que fa sorgir l’interès per com s’ho deu fer la pell per tancar la ferida, en el misteri del camí que fa l’entrepà de l’esmorzar per dins el nostre cos, en la transformació de l’eruga en papallona, en restes i rastres que ens expliquen històries que no hem vist però podem imaginar, en aliments que es panseixen, s’assequen, es podreixen o es floreixen i es converteixen en una nova manifestació de vida, …” (Pedreira, 2005).

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

I per cloure l’acte, es va proposar la iniciativa d’un nou grup de treball centrat en la reflexió sobre la vida quotidiana al 0-3, al qual us podreu inscriure properament.

Un matí de formació i reflexió que evidencia l’interès i les ganes de les mestres de l’etapa per la millora contínua de la tasca educativa.

El recull dels material presentats per les diferents experiències estaran a disposició de tothom des de la plana web del CRP del Bages.

 

 

 

Deixa un comentari