Experiència a Pamplona

Som dues estudiants d’Educació Infantil, ens trobem a quart curs i estem realitzant les pràctiques a Pamplona.

Fa una setmana que vam arribar, teníem moltes incerteses i neguits, ja que mai havíem sortit de Catalunya, per viure una experiència educativa. Així que teníem al davant un repte doble: conèixer una escola i una nova ciutat, amb unes maneres de fer molt diferents. A poc a poc, hem anat donant resposta a les nostres incerteses.

0001

Pel que fa a Pamplona, el primer que ens va sorprendre va ser els grans parcs verds tant al centre com a l’exterior de la ciutat, i que conviden a portar un ritme de vida més tranquil i relaxat. També ens ha sorprès la gran afició pel pinxo que hi ha els caps de setmana, on la gent surt a passejar pel nucli antic amb la seva colla o “quadrilla”. Els carrers estan plens d’ambient com si fos festa major!

0002000400050011Pel que fa a les escoles, estem realitzant les pràctiques cada una en una escola infantil (0-3 anys) diferent: Fuerte Príncipe, al barri de la Milagrosa; i Hello Azpilagaña, al barri Azpilagaña. Les dues escoles tenen molts punts en comú, sobretot pel que fa a l’estructura i organització. El que més ens ha sorprès són els espais, ja que disposen d’uns espais molt amplis i lluminosos. Algunes parets són de vidre, oferint una visió de l’espai oberta.

Els infants, a diferència de Catalunya, estan organitzats en 4 nivells: lactants, caminants, mitjans i grans. Cada nivell, està situat en un sector que consta d’una aula central rodejada amb un menjador, un dormitori, un canviador, un petit pati interior i una aula-taller. Com que els sectors tenen espais tan grans, a cada un podem trobar dos o tres grups d’infants amb la seva tutora corresponent. Per tant, es crea un gran grup amb dues o tres educadores, gaudint així de parella educativa.

Aquest tipus de distribució, permet realitzar propostes educatives en gran grup o en grups reduïts.

Tot i que encara ens queden coses per descobrir, recomanem visitar tant la ciutat de Pamplona com les escoles. Segur que serà una experiència inoblidable.

Mireia Ribalta i Begoña Benitez.

One Reply to “Experiència a Pamplona”

Leave a Reply