Música, mestres!

La ZER del Moianès Llevant s’assegura de compartir propostes diverses al llarg de cada curs que facilitin la relació i contacte entre nens i nenes de pobles veïns des de l’amistat i la companyonia. La preparació d’una cantata conjunta es converteix en un bon motiu per a trobar-se i exposar a les famílies i l’entorn la capacitat de treballar per un objectiu comú.

Pareu bé l’orella, sentireu encara el ressò harmònic de les veus dels infants.
Pareu bé l’orella, sentireu encara el ressò harmònic de les veus dels infants.

Adagio. Lent i majestuós
Una tasca de fons, lenta i contínua. Sensibilitzar envers la música, escoltar, interpretar, llegir, entendre, conèixer, gaudir-ne… l’educació musical acompanya els nens i nenes al llarg de la seva escolaritat a pas lent però majestuós.

Andante. A ritme
Una  preparació acurada.
Compromís per part dels nens i nenes: memoritzar les lletres, afinar les melodies, donar sentit a les interpretacions, controlar l’emissió de la veu…
I compromís de tota la comunitat educativa: tenir cura de l’organització, la posada en escena, l’atrezzo, el vestuari …
Fer realitat la cantata amb rigor i serietat requereix la implicació indispensable dels i les mestres de l’àrea de música, però al darrere seu s’hi apleguen els esforços d’un col·lectiu molt més gran.

Vivace. Amb intensitat
L’estrena, el moment àlgid que dóna sentit a tot l’esforç. Controlar la seqüència d’esdeveniments, saber esperar quan toca, seguir amb precisió les indicacions del director, superar els nervis i la vergonya, disfrutar del moment, amarar-se del so dels aplaudiments.  Amb la il·lusió i l’orgull de participar d’una experiència única.


I el currículum diu….
Les manifestacions artístiques tenen una presència constant en l’entorn i en la vida de les persones i esdevenen espais de relació en els quals flueixen experiències, significats, emocions, idees i pensaments. No tan sols són generadores d’espais de coneixement sinó també d’espais d’experiència dins l’entorn proper (centre escolar, barri, poble, ciutat…).

Accés a l’arxiu en PDF.

Leave a Reply