“II Tertúlies amb…”

Aquest proper mes de març els Estudis de Grau en Educació Infantil de la FUB inicia la segona edició del curs “Tertúlies amb…”, un curs que vol ser un espai de trobada per parlar i reflexionar sobre educació adreçat tant a mestres com a qualsevol persona amb interès en la temàtica.

Enguany, el curs girarà entorn a la temàtica “Educar en temps de crisi: un compromís social” i, per tant, comptarà amb la col·laboració de persones destacades dins d’aquest àmbit amb l’objectiu d’adquirir una visió polièdrica al voltant de què vol dir educar en temps de crisi, no només a l’escola sinó a la societat en general.

Cada sessió estarà organitzada en dues parts diferenciades. A la primera, el convidat/da ens farà una presentació ressaltant temes polèmics entorn al món de l’Educació mentre que la segona part la reservarem per a la discussió conjunta. El curs tindrà lloc els dijous dels mesos d’abril i març de 18:00h a 20:30h a les aules de formació contínua de la FUB.

A continuació us exposem les diverses sessions programades:

1 de març:Fotoperiodisme i document social” a càrrec d’en Juan Guerrero (fotògraf).

Joan Guerrero Luque, col·laborador, entre d’altres, a diaris com El Periódico de Catalunya, Diario de Barcelona, i El País. Ha publicat diversos llibres, entre ells Los ojos de los pobres i Miradas a la educación que queremos. Ha realitzat també tota una sèrie de seminaris, cursos i conferències a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la Universitat Ramon Llull i a l’Escola de Fotografia de la Fundació Politècnica de Catalunya.


8 de març:
Compartim experiències, recollim vivències” a càrrec de Dolors Marlet (Educadors per Guatemala).

Dolors Marlet Fernando, cooperadora amb Educadors per Guatemala com a docent, participa activament en el projecte des de l’any 2006. S’encarrega també de l’organització d’intercanvis de personal docent de Guatemala a Barcelona, en els mesos de novembre, i de Barcelona a Guatemala, a l’estiu. S’encarrega també de la formació i coordinació de tallers per a mestres i de la participació activa a escoles de les “aldeas”.


15 de març:
El repte de la gestió de la diversitat cultural: el respecte a la diferència” a càrrec de la Salwa El Gharbi (responsable del departament de diversitat cultural i drets humans del Centre UNESCO de Catalunya).

Salwa l’Aouaji El Gharbi, llicenciada en Dret per la Universitat de Fes (Marroc), ha treballat en diferents àmbits del sector públic i privat. Té una experiència àmplia de treball a nivell nacional i internacional com a conferenciant i docent professional en temes d’immigració, diversitat cultural, mediació i educació intercultural. És la Cap del Departament de Drets Humans i Diversitat Cultural del Centre UNESCO de Catalunya, així com també la Secretària per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i presidenta i fundadora de Tamettut, Associació de Dones Amazigues per la Cultura i el Desenvolupament.


22 de març:
Però tu, a favor de qui jugues?” a càrrec de l’Antoni Poch (mestre amb més de 40 anys d’experiència a Infantil i Primària, i en formació de professorat).

Antoni Poch Comas, mestre amb més de 40 anys d’experiència en escoles d’educació infantil i primària – vint dels quals com a director – , i formador permanent de mestres i equips directius, vinculat als Moviments de Renovació Pedagògica. Membre també del Consell de Redacció de Perspectiva Escolar i també del Seminari d’Aprenentatge Servei de l’ICE de la UB.


12 d’abril:
La formació dels professionals de l’educació, d’on venim, on som.. però sobre tot, sabem cap on anem?” a càrrec de Montse Antón (doctora en Pedagogia i directora de l’ICE de la UAB).


19 d’abril:
La poètica del riure en l’Educació: L’experiència de Pallassos Sense Fronteres” a càrrec d’en Samuel Rodríguez (pedagog, fotògraf i pallasso) i Jordi Cornet (psicòleg).

Samuel Rodríguez, és integrant de l’ONG Pallassos Sense Fronteres des del 2009 com a responsable de logística internacional i de Comunicació i Atenció al Soci. Ha exercit també com a fotògraf freelance realitzant varis reportatges a països com el Líban, Palestina i Marroc. Ha publicat articles per a La Clave, Presència, i La Vanguardia, i ha treballat com a fotògraf principal per a la xarxa de periodistes Media21 amb seu a Ginebra, donant cobertura a temes relacionats amb el dret a la salut i el medi ambient.

El preu total del curs és de 60€ (o 15€ cada tertúlia) i se certificarà amb un total de 15 hores de formació reconegudes pel Departament d’Ensenyament.

Preu reduït de 50€ per als mestres d’escoles de pràctiques dels Estudis d’Educació Infantil de la FUB.

Per a realitzar la inscripció cliqueu aquí.

Us hi esperem!

Deixa un comentari