Formacions en ciència

Dissabte de ciència “Interpretació de mapes i maquetes” a càrrec de Joan Llusà Serra
Curs de formació vinculat a la interpretació i representació de l’espai a Educació Infantil i Primària. Espai i temps són els dos eixos fonamentals de les nostres vides. Conèixer la manera com els infants perceben l’espai i pensar recursos que afavoreixin la seva adquisició és doncs fonamental per a una adequada formació integral dels infants.

Dia: 23 d’octubre de 2021
Horari: de 9 a 14h

Més informació i inscripcions aquí [>]


Curs: “Com enfoquem la ciència a l’aula: el què, el com i el perquè” a càrrec de Fàtima Dalmau
Aconseguir que els infants aprenguin ciència amb sentit, de forma significativa,  i a la vegada gaudeixin i s’involucrin en l’aprenentatge, requereix  de la  planificació i reflexió de diversos aspectes com: conèixer aquelles idees científiques rellevants que cal generar a l’aula, quins contextos i situacions poden afavorir la construcció d’aquestes idees, i com, o de quines formes podem facilitar-ho.

Durada: 20 hores

CALENDARI

Sessions dimarts tarda síncrones: 6 hores
– 02/11/2021 de les 17’30h a les 19’30h
– 09/11/2021 de les 17’30h a les 19’30h
– 16/11/2021 de les 17’30h a les 19’30h

Sessions dissabte matí presencials: 9 hores
– 27/11/2021 de 9’30h a 14h
– 15/01/2022 de 9’30h a 14h

Sessions de treball individual: 5 hores

Més informació i inscripcions aquí [>]


Curs: “Acompanyament per la creació d’un espai de ciències” a càrrec d’Anna Hinojo Rojas
Teniu ganes de crear un espai de ciència de qualitat a l’escola?
En el curs es reflexiona sobre què entenem per ciència a les primeres edats, sempre vinculada a la quotidianitat i a la comprensió dels fenòmens naturals que ens envolten i que formen part del dia a dia.
A més, es dona resposta a la necessitat de recursos i reflexions sobre el funcionament d’un espai de ciència en lliure elecció a educació infantil. S’aborden diferents qüestions fonamentals a tenir en compte per organitzar aquest espai i es rep acompanyament en la planificació i implementació de propostes.

Durada: 20 hores

Calendari
Dilluns de 18.00 a 20.00 a la FUB (presencial)
22 de Novembre, 29 de Novembre, 13 de Desembre, 17 de Gener, 24 de Gener, 31 de Gener, 7 Febrer i 28 de Febrer

Les escoles interessades cal que contacteu amb Aloma Cuiné, responsable del CIFE UManresa:
acuine@umanresa.cat

 

Leave a Reply