Llibres Sant Jordi, Educació Científica Inclusiva

Mestres, educadores i educadors, estudiants! Esteu buscant algun llibre de ciència interessant per treballar amb els vostres infants? Teniu interès per la inclusió?

A partir del treball realitzat amb les mestres del Grups de treball en Educacio Científica Inclusiva d’Umanresa, sorgits del projecte H2020  Communities for Sciences (C4S) – Towards Promoting an Inclusive Approach in Science Education,  us proposem tot un seguit de llibres infantils il·lustrats per treballar temes de ciència plantejats des d’una perspectiva inclusiva i que segur són rebudes amb molta il·lusió per aquest Sant Jordi. Us els recomanem!

Ada Magnífica, científica
Andrea Beaty (con ilustraciones de David Roberts) Per què fa tac i per què fa tic?
Per què tens pèls al nas?
Ada Magnífica té el cap ple de preguntes. Com els seus companys de classe Pedro i Rosa, Ada sempre ha sentit una curiositat insaciable. Però quan porta massa lluny les seves exploracions i els seus complicats experiments científics, els seus pares s’afarten i la manen al racó de pensar. Tant pensar li farà canviar d’opinió?
Ada Magnífica, científica | Entre páginas | Mujeres con ciencia

 

El cos humà per dins
Dins el cap, el cervell és com un director d’orquestra. A partir de les ordres que envia, podràs descobrir com funciona el cos per dins! Aixeca les solapes d’aquesta guia visual amb curiositats i anècdotes per descobrir com treballa el cos PER DINS!
El cos humà per dins: Combel Editorial

 

Un passeig pel Bosc. Mariana Tolosa.
Aquest llibre descriu un passeig per contactar amb la natura en família, i les seves descobertes. Segueix el rastre d’un animal, observa la vida que hi ha sota una pedra, escolta la remor de l’aigua, nota el sol a la cara. Acompanya’ns en aquest passeig i gaudeix de la natura en familia.
PASSEIG PEL BOSC, UN | 9788418304088 | TOLOSA I SISTERÉ, MARIONA (llibreriacontijoch.cat)

 

DONES EXPLORADORES
FRANCAVIGLIA, RICCARDO SGARLATA, MARGHERITA

En totes les èpoques hi ha hagut dones increïbles que han lluitat per fer realitat els seus somnis sense que ningú les pogués aturar. Aquí hi trobareu alpinistes, periodistes, estudiants, artistes, aviadores… Cada una de les dones que apareixen al llibre és única, però totes comparteixen un coratge i una perseverança admirables.

 

ECO HÉROES
Federica Magrin
Ilustraciones de sabella Grott
Coneix les històries d’aquestes grans heroïnes i herois compromesos a protegir el nostre planeta d’amenaces com la contaminació, l’escalfament global o l’explotació excessiva dels recursos naturals.
https://www.vvkids.com/es/eco-heroes/

 

Wangari Maathai, la dóna que va plantar millions d’arbres

Franck Prévot, Aurélia Fronty
Editorial Blume
Wangari va rebre el Premi Nobel de la Pau en 2004 amb una acció que pot semblar molt simple: plantar arbres I ella va plantar milions! El llibre és un homenatge al seu treball i el fa amb unes il·lustracions esplèndides.
https://blume.net/catalogo/1513-wanga-9788498019988.html

 

DONES NEGRES EN LA CIÈNCIA
PALOMINO, ZINTHIA SEFCIK, NINA

Podries esmentar el nom d’una científica negra? Aquest llibre 12 microbiografies il·lustrades de dones afrodescendents que van fer història en la ciència i van canviar el món amb les seves aportacions. Dones que han revolucionat la història gràcies a la seva determinació, esforç i valentia, però que encara avui són desconegudes per a una immensa majoria de persones, enginyeres aeroespacials, psicofisiòlogues i fins i tot inventores.
https://www.llardelllibre.cat/es/libro/dones-negres-en-la-ciencia_967075

 

Los volcanes – Patricia Geis –

Sabies que cada setmana entren en erupció uns quatre o cinc volcans en algun lloc del nostre planeta? En un dia qualsevol, un dels més de 1000 guèisers del món pot disparar aigua bullent cap al cel.
Centenars de petits terratrèmols fan tremolar la Terra cada dia, i un gran terratrèmol la sacseja una vegada al mes, aproximadament. Tot això és el resultat de l’agitació que amaga l’interior del nostre planeta!

 

¡Alguien se ha tragado a Lola!
Lola és una bossa de plàstic que sura desorientada en la mar. Diversos animals la hi intenten empassar fins que una tortuga ho aconsegueix. Lola es queda embussada en la gola de la pobra tortuga, que gens espantada fins a aconseguir la platja
¡Alguien se ha tragado a Lola! – Editorial Bruño (brunolibros.es)

 

Amb calma
Rachel Williams / Freya Hartas

Contempla les meravelles que passen just davant nostre quan ens prenem les coses amb prou calma.
La natura que ens envolta fa meravelles. Dia rere es, hora rere hora, centenars de transformacions meravelloses ocorren just davant nostre. Però no sempre és escu adonar-se’n i veure-les…
Llegeix aquestes cinquanta històries naturals, que et descrivim prou a poc a poc perquè puguis veure com tenen lloc. Després, surt a l’aire lliure i fixa’t en tot el que pots arribar a escubrir si et prens les coses amb prou calma.
Amb calma – Editorial Flamboyant

 

El cassó del Gerard
Isabelle Carrier

Amb paraules senzilles i unes il·lustracions tendres i divertides, l’autora recrea el dia a dia d’un nen diferent: les seves dificultats, les seves qualitats, els obstacles que ha d’afrontar. El cassó del Gerard omple un buit, commou el lector, sigui de l’edat que sigui. Un conte metafòric per a parlar de les diferències als més petits i la superació d’un nen amb dificultats per a suportar el dia a dia.

 

Etiquetes: Joan Turu Sànchez

A la Neus li diuen que és una nena petita, mentidera, de pell blanca, campiona… li pengen cada dia un munt d’etiquetes. Algunes li agraden, d’altres la incomoden, però se n’adona que totes s’hi queden per sempre i n’acaba ben farta, de tantes etiquetes! I és que la Neus, només voldria… SER. Ens limiten, ens acomoden, ens separen i ens dificulten canviar? Una reflexió extraordinària i necessària per compartir petits i grans! Un àlbum il·lustrat on la potència de la imatge pren el protagonisme per ajudar-nos a reflexionar sobre LES ETIQUETES, un dels temes més representatius de l’obra d’en Joan Turu i que està de plena actualitat.

 

M’ENCANTA COM SOC EMMA DODD

Aquest àlbum espectacularment il·lustrat explica, amb molta tendresa i simpatia, que hem d’estimar-nos i acceptar-nos, a nosaltres mateixos i als altres, tal com som.

 

Supersorda
Cece Bell
Ediciones Maeva – Novela gráfica – Supersorda

Anar al col·le i fer amics pot ser molt difícil. Però anar al col·le i fer amics quan portes un audiòfon enorme lligat al pit? Per a això fan falta superpoders! En aquestes memòries plenes d’humor en forma de novel·la gràfica, l’autora i il·lustradora Cece Bell narra com va perdre l’oïda  quan era molt petita i la seva experiència amb el Phonic Ear, un potent –i incòmode– audiòfon. Després d’un munt de problemes, descobreix com aprofitar el poder del Phonic Ear i arribar a ser «SuperSorda, la que els escolta a tots».  I, el més important de tot:  aconsegueix trobar el seu lloc en el món i l’amistat que tant anhelava.

 

 

 

 

 

Aquest projecte ha rebut finançament del programa de recerca i innovació de la Unió Europea Horizon 2020 en el marc del conveni de subvenció núm. 872104.

 

Leave a Reply