L’educació davant la pobresa infantil

El proper dimarts 10 d’abril a les 18.00h i a la Sala d’Actes de UManresa, realitzarem l’última de les xerrades del IX Cicle Obert de Conferències Educatives, inclosa també dins el curs “Escoles Singulars”.

La conferència  anirà a a càrrec de Vicenç Arnaiz, i portarà per títol:
L’educació davant la pobresa infantil

Una xerrada que aportarà idees sobre com pot incidir l’escola en l’empoderament de les famílies en situació de risc i algunes reflexions sobre la incidència de la pobresa en l’educabilitat. Perquè la pobresa té a veure amb la manca de recursos econòmics però l’exclusió té a veure amb les nostres actituds.

Vicenç Arnaiz

Vicenç Arnaiz és psicòleg i ha estat Director de l’Equip d’Atenció Primerenca de Menorca des del 1985 fins a l’actualitat. Ha estat també membre del Consell de Direcció  de les revistes “Aula de Educación Infantil” i “Guix d’Educació Infantil”, codirector de la col·lecció de llibres “Aula de Infantil”, president de l’Observatori de la Infància i Família de Menorca” des de 2004 i assessor  de l’Organización Estados Iberoamericanos  (OEI)  en qualitat d’expert en Educació Infantil.

Us recordem també que aquestes conferències són gratuïtes i obertes a tothom, però agrairíem que confirmeu la vostra assistència per correu electrònic a:  educacio.infantil@umanresa.cat

 

Quin és el problema més greu en els casos de pobresa familiar?
Que la pobresa generi exclusió. La pobresa és el resultat de l’explotació o de la injustícia, però no ha d’incloure pas l’exclusió, que és el resultat d’una incapacitat de la família vulnerable per acostar-se al grup i del grup per protegir-la. En algunes escoles infantils estan plantejant models de cooperació entre les llars, models que ajudin a descobrir què hi ha darrere d’aquesta persona que el nostre model social tendeix a menysprear o de la qual desconfia a causa de la seva pobresa.

Elorza, C. i Luna, F. (2018)  Entrevista a Vicenç Arnaiz. Guix d’infantil, 94, 27-30.

Accessible a: http://www.grao.cat/ca/producte/entrevista-a-vicenc-arnaiz-sancho-necessitem-cultura-de-la-salut-mental-a-lescola-infantil-gi09494246

Deixa un comentari