Ciència sobre rodes

El projecte “Ciència sobre rodes” pretén ampliar l’experiència consolidada d’aproximació a la ciència a les primeres edats del Lab 0_6 a col.lectius que no tenen fàcil accés a aquest tipus de propostes, ja sigui per l’edat dels infants (escoles bressol), per raons socioeconòmiques (escoles de màxima diversitat) o per raons de llunyania geogràfica (escoles rurals).

Aquest mes de maig, els estudis de Grau en Mestre/a d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa hem dut a terme una prova pilot que ha portat el Lab sobre rodes i les seves propostes d’experimentació i ciència a 18 escoles bressol de Catalunya amb un total de 914 infants.

Les valoracions que han fet les mestres d’aquests centres han estat excel·lents, totes per sobre del 5.5 en una escala del 0 al 6. La possibilitats d’innovació que promou la proposta, la riquesa de l’experiència pels infants i l’originalitat dels materials han estat els elements que han rebut una nota més alta dins la proposta, que tindrà continuïtat a partir del setembre.

 

Per fer-vos una idea més concreta del que és la proposta “Ciència sobre rodes”, gaudiu d’aquest video:

 

Innovació en el món de l’educació

Aquesta prova pilot ha estat possible gràcies a la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), la Diputació de Barcelona i CaixaBank. Les institucions vinculades a la prova pilot han fet un balanç molt positiu d’aquesta iniciativa durant la seva presentació pública en roda de premsa el passat dilluns 5 de juny de 2017.
La degana de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC, Sílvia Mas, va posar de relleu que projectes com el Lab 0_6 i el Lab sobre rodes contribueixin a la formació dels mestres i a la seva implicació amb la societat i el territori. Montserrat Pedreira va destacar la innovació que representa el Lab sobre rodes, perquè ‘acosta la ciència als infants de manera propera i participativa’. Rafael Homet, diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, va posar l’accent en el ‘valor afegit de propostes innovadores com aquesta, que coincideix amb un moment de reflexió sobre el model d’escola’. Per Homet, el Lab sobre rodes és també una eina que permet ‘empoderar els mestres, que transfereix coneixement universitat/escola i escola/universitat i que pot contribuir a impulsar les vocacions científiques entre les dones, perquè els fa veure que la ciència no entén de cromosomes’. Per últim, Joaquim Macià, Director d’Institucions de CaixaBank va emmarcar la col·laboració de l’entitat financera en el suport que habitualment donen a iniciatives vinculades als principals eixos de la seva obra social: la ciència i l’educació.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Lab sobre rodes reemprendrà l’activitat a partir de setembre. Si voleu rebre informació del seu funcionament, envieu un missatge a lab06@umanresa.cat 

 

+informació:
http://www.regio7.cat/umanresa-fub/2017/06/05/lab-sobre-rodes-supera-bona/418328.html

 

4 Replies to “Ciència sobre rodes

  1. Hola bon dia, sóc la Fina Joseph, directora de llar d’infants Vallalta, estic intentant entrar a la vostra web i el servidor no em deixa. Estem interessades que vingui la vostra súper furgoneta de ciències a la nostra escoleta, ens sembla una proposta i iniciativa genial. Com ho hem de fer per contactar i sol·licitar? Teniu mail? O pel contrari aquest blog ja és una bona opció per demanar-ho.
    Estem en contacte.
    Podeu contactar al mail: a8059615@xtec.cat o per telèfon 937946209

    Gràcies!

Leave a Reply