Debat intergeneracional

El dia  4 d’abril les estudiants de primer dels estudis de grau en Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages van compartir unes hores de debat amb una vintena de persones grans, els alumnes del programa formatiu per a majors de 55 anys FUB+GRAN. Es tractava de fer una activitat intergeneracional, que posés en contacte joves universitaris amb gent gran per parlar de les relacions humanes i analitzar com han canviat al llarg del temps.

La família, l’amistat, la parella o la felicitat van ser els temes que les dues generacions van contrastar des dels seus diferents punts de vista. Malgrat les diferències, sovint, les dues generacions es van posar d’acord, com l’afirmació que va fer una alumna quan va dir que ‘Les noves tecnologies ens acosten als que tenim lluny, però ens distancien dels que tenim a prop’, referint-se a l’ús que es fa de les xarxes socials per a relacionar-se.

El debat es va organitzar en quatre grups integrats per gent jove i gent gran. Al final, les principals reflexions i conclusions es van presentar de forma conjunta a la sala d’actes de la universitat, on els joves van seguir amb atenció, per exemple, les lliçons d’un alumne de 64 anys que va explicar quins eren els secrets d’una bona relació de parella. També hi va haver sorpreses per a la gent gran, que desconeixien fins a quin punt els joves d’avui confien en la seva família.

Al final de l’acte, joves i grans coincidien en haver viscut una experiència ‘única i enriquidora’.

Leave a Reply