Quatre principis per poder ser un/a bon/a mestre/a

Dijous 24 de maig: “Quatre principis per poder ser un/a bon/a mestre/a” a càrrec de Pilar Benejam.
La Pilar Benejam, és mestra llicenciada en Pedagogia, Geografia i Història, doctora en Pedagogia i Catedràtica emèrita del Departament de Didàctica de la Llengua, de la Literatura i de les Ciències Socials de la UAB. Membre de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, va tenir una participació molt activa en l’etapa constituent de la Universitat Autònoma de Barcelona i va ser redactora del Manifest de Bellaterra, per la qual cosa va rebre la Medalla de Bronze de la institució. Entre altres càrrecs, ha treballat a l’Escola Costa i Llobera i a l’Escola Talitha, ha format part de diverses comissions per a la reforma de la formació del professorat a Catalunya i a Espanya, i és experta en temes de revisió de la programació escolar en ciències socials assessorant les administracions públiques en referència a tot el cicle formatiu. També va formar part de la direcció de “L’escola de Mestres de Sant Cugat”, i fou directora de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB. S’ha interessat en tots els aspectes relacionats amb la renovació pedagògica i la innovació didàctica i en la introducció en la docència de les diferents propostes epistemològiques de la geografia. Per tot això ha estat guardonada amb els premi Ramon Llull de 2003, amb el Premi Jaume Vicens Vives de 2004 i amb la Creu de Sant Jordi de 2004. També li han concedit el premi Emili Darder a una vida dedicada a la formació del professorat. Entre les seves publicacions més rellevants destaquem: “La formación de maestros. Una propuesta alternativa” (1986), “Intercanvi. Geografia humana i econòmica del món actual” (1976), “El proyecto curricular en el contexto del proyecto educativo institucional” (1999) “Una geografía humana renovada: lugares y regiones en un mundo global” (2000) i “Las ciencias sociales: concepciones y procedimientos” (2002).

Recordeu que totes aquestes conferències són sempre obertes al públic però agrairíem que confirméssiu la vostra assistència per correu electrònic a educacio.infantil@fub.edu

Us hi esperem!

Leave a Reply