Universitat a la ciutat, una oportunitat

El proper dissabte 19 de novembre al migdia, 130 futures mestres d’infantil de la FUB oferiran la possibilitat de participar enl a I Fira d’experimentació al Passeig Pere III a tots els nens i nenes de fins a 6 anys que s’hi acostin. Una fira especial, plena de propostes que pretenen crear curiositat al voltant del funcionament del món: com utilitzar la força dels imants per moure vagonetes, com muntar una torre per descobrir les lleis de l’equilibri, com jugar amb els objectes per canviar-los la flotabilitat, com trobar estratègies per separar o transformar materials i un munt de misteris més per a resoldre!. Hipòtesi, preguntes, acció, sorpresa, emoció, frustració, insistència, cooperació…

La tasca de preparar una intervenció educativa, dur-la a terme  i avaluar-la forma part habitual de la formació de les futures mestres. Però convertir-la en un servei a la ciutat, amb tot l’enrenou que comporta, no és gratuït, sinó absolutament intencionat i volgut, en el convenciment que tothom es pot beneficiar de l’existència d’una universitat territorial ben encaixada en l’entorn social. 

La Fira és una oportunitat per a les estudiants, que podran posar en pràctica els seus aprenentatge i veure les reaccions dels infants a les seves propostes; és una oportunitat per als nens i nenes participants, que podran gaudir d’un matí farcit de propostes de qualitat per a pensar sobre com funciona el món físic on vivim; és una oportunitat per a les famílies, que podran compartir amb els seus fills i filles una determinada manera d’acostar-se a la ciència; és una oportunitat per a la Universitat, que travessarà les parets de les aules i obrirà les portes a la ciutadania; i és una oportunitat per a la ciutat, que recull el fruit de conviure amb una entitat creadora de coneixement.

Tenir universitat a Manresa és un luxe i un privilegi. Cal que continuem apostant-hi amb decisió.

Ah, i passeu-vos perla Fira, això sí, acompanyats d’un nen o nena d’infantil. Us agradarà !

Montserrat Pedreira
Directora dels Estudis d’Educació Infantil. FUB

Accés a l’arxiu en PDF.

Leave a Reply