AQUEST ANY FARÉ DIETA

Bon dia i molt bon any a tothom!

Quan canviem d’any acostumem a proposar-nos petits o grans canvis per la nostra vida. Canvis que hem volgut realitzar durant l’any però no trobàvem el moment perfecte. Alguns dels més típics són: “aquest any deixaré de fumar”, “aquest any passaré més temps amb la família”, “aquest any estudiaré més”… Però nosaltres ens volem centrar en el famós “Aquest any perdré aquests quilets que em sobren”.

La millor manera de complir aquest propòsit d’una vegada per totes és treure’ns del cap que farem una dieta rigorosa i anirem al gimnàs 3 hores cada dia els 7 dies de la setmana. Els extrems, com tot, són dolents i sovint difícils de mantenir. Des d’aquí us proposem fer un canvi d’estil de vida que ens permeti portar una vida més sana però sense obsessionar-nos.


ALIMENTACIÓ:

· FRUITA I VERDURA: Hem de menjar fruita i verdura uns 5 cops al dia. La poma al forn, amanides complertes (tomàquet, tonyina, pastanaga…), caldo o puré de verdures… poden ser una bona opció. Sovint relacionem perdre pes amb espinacs, bròquil i coliflor; però la veritat és que tenim una gran varietat d’aliments molt gustosos i nutritius.

· FREGITS: l’ideal seria reduir-los a un cop per setmana (o menys). Hem de recordar que contenen molt oli i per tant, són molt rics en greixos. Si et venen molt de gust, intenta menjar-ne per dinar i no per sopar, ja que si els prenem abans d’anar a dormir, és més fàcil que els greixos s’acumulin.

 · CEREALS I FRUITS SECS: són una gran font de fibra i greixos saludables. Els cereals sempre que puguem els escollirem integrals, ja que el seu contingut en fibra és molt superior.  Ingerir cereals integrals està demostrat que ajuda a prevenir malalties cardiovasculars no hereditàries.

· PEIX: conté molt poc greix  i el peix blau és molt ric en Omega 3. Tenim diverses opcions de cocció: al vapor, al forn, a la planxa… acompanyat de verdures podria ser una bona opció pel sopar.

· AIGUA: més del 60% del nostre cos és aigua. És per això que és de gran importància mantenir el cos ben hidratat, entre 1,5 i 2L seria la quantitat adequada a ingerir. No hem d’oblidar que a través de l’orina traiem a l’exterior substàncies tòxiques del nostre cos.

 

EXERCICI:

 • Fer exercici no només ens ajuda a perdre pes, sinó que ens prevé de patir malalties cardiovasculars, redueix la probabilitat de desenvolupar diabetis…
 • Anar caminant a la feina en comptes d’utilitzar el cotxe, deixar d’agafar l’ascensor… poden suposar petits canvis, però sumats signifiquen una gran diferència per al nostre cos.

CONSELLS:

 • Dedicar un dia a la setmana a organitzar el menú de la setmana ens ajudarà a no caure en la rutina i avorrir el menjar.
 • No anar mai a comprar menjar amb l’estómac buit! Si tenim gana quan estem al supermercat, és més probable que comprem menjar poc saludable i innecessari.
 • Fer exercici acompanyat. Si fas exercici sol és més probable que trobis un excusa per no fer-ho, quedar amb algú ens dona una petita empenta.
 • Les infusions ens faciliten la digestió i poden ser una bona manera de beure més aigua.

EXEMPLE DE MENÚ:

 

 

 

 

 

 

 

Fins aquí l’entrada d’avui. Esperem que hagueu tingut una molt bona entrada d’any. Us heu fet algun propòsit? Si és així, comenteu-nos com teniu pensat complir-lo.

Fins el pròxim dilluns!

Gisela Serrano Cañadas i Núria Soler Delgado
Estudiants de 4t d’Infermeria.

 

BIBLIOGRAFIA

12 Replies to “AQUEST ANY FARÉ DIETA

 1. Buena entrada, pero yo sigo dieta los 365 días del año, no sólo para quemar los excesos de Navidad.
  Me han gustado los consejos porqué son muy fáciles de seguir.
  seguir así!

  1. Hola Daniel,
   tienes una gran fuerza de voluntad, esperemos que con la ayuda del blog alguien más se anime como tú.
   Gracias por tu comentario.

 2. Yo no es que me haya propuesto hacer dieta, sino simplemente continuar controlando los excesos que hacia antes y la verdad es que de verano a diciembre con solo controlar y cambiar un poco mis hábitos, caminar una hora al día por ejemplo pues he conseguido perder 9 kilos!!!
  Hacer ejercicio acompañada siempre va mejor pero cuando los horarios semanales no coordinan con nadie, como me ocurre a mi, pues salgo con mi mp3 y mis perrillos a caminar 1 horita al día y todo perfecto ;p
  Estas Navidades me he propuesto saltármela un poquito y la verdad es que aún así no me excedido y los pocos excesos se quitaran enseguida, ya que a partir de mañana vuelvo al control, pero sin agobios!!!

  1. 9 kg són ja paraules majors! Ens agrada molt veure que us preocupeu tant per la vostra salut.
   Moltes gràcies per comentar i felicitats pels resultats!!

  1. Hola Carme!
   Tens raó, són dies d’excessos. Per això mateix creiem que és important per la salut descansar de menjars atapeïts i cuidar el nostre cos amb una dieta equilibrada.
   Gràcies per seguir-nos.

 3. Moltes gràcies Dolors,
  aquesta és exactament la finalitat del bloc, poder explicar les coses d’una forma senzilla per poder arribar a tothom.
  Una abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *