FEM QUE EL NADAL ARRIBI A TOTHOM

Bon dia!!

Volem dedicar l’entrada d’avui a totes aquelles persones que hauran de passar el Nadal als hospitals. Tots sabem que l’estada a l’hospital és una situació molt difícil que trenca totalment la rutina de la vida diària. Imagineu-vos com viuen aquesta situació els nens i a més si aquesta estada hospitalària coincideix amb aquella època de l’any que tan il·lusionats esperen, plena de regals, de festes i de somriures… Per això volem fer especial èmfasi en els nens hospitalitzats.

Durant l’estada hospitalària els nens necessitaran una ració doble de cures i d’amor. S’ha de tenir en compte que per molt bona atenció sanitària que s’ofereixi, l’hospital no és el mateix que estar a casa seva, a l’escola amb els amics o al parc. No deixa de ser una tasca molt complicada tot i que el personal sanitari (metges, infermeres, auxiliars…) busquen tot el possible per a què el nen se senti a gust i intenten fer de la seva estància el menys avorrida possible.

Què hem de tenir en compte?

-Els nens entenen el seu ingrés de formes molt diferents, depenent de l’edat, el caràcter i el seu desenvolupament psicomotor, dels dies que hagi d’estar, etc.

-El Nadal arribar per a tots, per a nens sans i nens malalts. Però arriba més intensament per als nens hospitalitzats perquè desitgen un canvi d’aquesta avorrida rutina.

Com podem ajudar a millorar la seva estada hospitalària?

 • La família ha de parlar amb el nen sobre la seva patologia, sempre aclarint els seus dubtes i temors. Això afavorirà que el nen vagi més tranquil a l’hospital.
 • En els hospitals també s’ha de jugar!!! A través del joc el nen pot expressar les seves emocions. És aconsellable animar-lo a fer dibuixos sobre els hospitals, el material quirúrgic…

 • La família sempre ha d’ajudar al petit a curar-se. Ha de participar en les cures mèdiques (sempre que sigui possible); caminant amb ell per passadís, ajudar a fer exercicis de rehabilitació, etc.
 • Llegir contes amb el nen afavorint la seva distracció.
 • Si l’hospital ho permet, es poden portar amics del nen per a poder jugar i distreure’s una estona.
 • Importantíssim que el nen no es senti sol o aïllat. La família és una factor important en la seva recuperació. S’ha de potenciar la comunicació del nen amb membres de l’exterior a través de visites, cartes, telèfon, etc.
 • És aconsellable elaborar un horari amb totes les activitats que ha de desenvolupar el nen a l’hospital: horari d’esmorzar, analítiques, jocs, hora de lectura, etc.
 • Tenir molta paciència i tolerància amb el nen. No s’ha d’oblidar que ell està vivint una situació diferent i això segurament repercutirà al seu caràcter i en la seva forma de comportar-se.

Com fer que la essència del Nadal no es perdi dins dels hospitals?

Hem trobat diverses campanyes interessants mitjançant les quals podeu col·laborar i fer que molts nens hospitalitzats puguin gaudir del Nadal com si estiguessin a casa seva.

 1. Campanya de “El Árbol” per ajudar a nens hospitalitzats. La cadena de supermercats “El Árbol” llança una campanya: “El árbol de las sonrisas” amb col·laboració de la Fundació Theodora on des del dia 1 de Desembre fins al dia 6 de Gener, a tots aquests supermercats es trobaran productes senyalitzats amb: “Productos sonrisas”. La compra d’un d’aquests productes afavorirà la presència del Doctors Somriure als hospitals, canviant l’atmosfera de l’habitació i fent riure als nens
 2. Iniciativa solidària per regalar jocs iOS i Android a nens hospitalitzats. Des del 22 fins al 29 de Desembre els creadors d’Apps oferiran els seus jocs gratis per descarregar. Amb cada descàrrega es contribuirà amb la ONG Juegaterapia a poder regalar jocs per a iOS i Android als nens durant els reis.
 3. Calendari solidari de 2013 “Menudos Corazones”. La fundació “Menudos Corazones” ha realitzat aquesta calendari solidari per col·laborar amb els programes assistencials per millorar la qualitat de vida dels nens i familiars. El calendari costa 10 euros i es pot reservar enviant les dades a administracion@menudos-corazones.org o trucant al 91 373 67 46.
 4. Productes solidaris PayaSOSpital. Aquesta associació alegra la vida dels nens hospitalitzats amb actuacions adaptades a cada nen i coordinades amb l’equip sanitari. Es poden veure a través de la seva web.
 5. Cursa dels nassos. La popular prova atlètica de 10km que tindrà lloc el pròxim 31 de Desembre a les 17.30h a BCN destinarà els seus beneficis a l’Associació Pallapupas-Payasos de Hospital. Les inscripcions es poden fer per la web fins el dia 26 de Desembre a les 24h, no obstant el límit de places s’esgoti abans!

No us ho penseu, escolliu la vostra iniciativa i que arribi el Nadal per a tots!!! 

Bibliografia:

Gràcies per seguir-nos un dilluns més. Us desitgem bones festes i que gaudiu d’aquests dies!

Gisela Serrano Cañadas i Núria Soler Delgado
Estudiants de 4t d’Infermeria

 

4 Replies to “FEM QUE EL NADAL ARRIBI A TOTHOM

  1. Hola Paula! Doncs si, tots els beneficis són per a l’Associació dels Pallapupes. Gràcies pel teu comentari i per aportar el teu granet de sorra cada any participant en la cursa dels nassos. A part de ser una activitat saludable per tu, estàs potenciant el somriure dels nens hospitalitzats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *