2a Trobada de patomecànica del peu

Durant els dies 15 i 16 de juny s’ha celebrat a Barcelona el “2º Encuentro de Patomecánica del pie” amb motiu del 10è aniversari del curs de postgrau “Patomecánica del pie y sus tratamientos ortopodológicos”.

El programa científic va estar format per conferències i sessions demostratives per part de diferents professionals de reconegut prestigi internacional en els àmbits de la Biomecànica i la Ortopodologia. Destacaríem la intervenció del podiatra Howard Dananberg de Bedford (New Hampshire USA), creador del model de facilitació en el pla sagital que va parlar de les seves teories i va realitzar un seminari sobre manipulacions del peu.
Un altre participant molt destacat va ser el Dr. Norman Murphy, metge assessor de Tekscan Inc. (Boston, Massachusets USA) , especialista en noves tecnologies aplicades a l’estudi de la marxa, que va realitzar una sessió teòrico-pràctica sobre els canvis de pressió plantar amb tractaments ortopodològics.

A aquesta trobada van assistir professors, alumnes dels estudis de Podologia de l’EUCS Manresa i personal de la Clínica Universitària de la FUB.

Cal destacar també que es va presentar l’edició en castellà d’un llibre essencial en aquesta matèria: “Función normal y anormal del pie” dels autors Root, Orien i Weed traduït pel professor Carles Vergés que ha pogut ser publicat gràcies a la col•laboració del Col•legi Oficial de Podòlegs de Catalunya.

Oscar Hernández Gervilla
Professor d’Ortopodologia de l’EUCS Manresa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *