III Tertúlies amb…

Aquest proper 28 de febrer els Estudis de Grau en Educació Infantil de la FUB iniciem la tercera edició del curs de Formació Contínua “Tertúlies amb…”, amb un format d’espai de trobada en petit grup per parlar i reflexionar sobre Educació, adreçat tant a mestres com a qualsevol persona interessada.

Enguany, el curs porta com a títol “Educar en temps de crisi: un compromís social”, de manera que comptarà amb la col·laboració de persones destacades dins d’aquest àmbit amb l’objectiu d’adquirir una visió polièdrica al voltant de què vol dir educar en temps de crisi, no només a l’escola sinó en la societat en general.

Cada sessió estarà organitzada en dues parts diferenciades. A la primera, el/la convidat/da ens presentarà les seves idees entorn a la temàtica triada provocant la discussió conjunta en la segona part de la sessió. El curs tindrà lloc els dijous de 18:00h a 20:30h i us podeu inscriure a aquella o aquelles sessions que us interessin o bé al curs sencer.

A continuació us exposem les diverses sessions programades:

  • 28 de febrer: “Fotoperiodisme i document social” a càrrec d’en Juan Guerrero (fotògraf).

Joan Guerrero Luque, col·laborador, entre d’altres, a diaris com El Periódico de Catalunya, Diario de Barcelona, i El País. Ha publicat diversos llibres, entre ells Los ojos de los pobres i Miradas a la educación que queremos. Ha realitzat també diversos seminaris, cursos i conferències a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la Universitat Ramon Llull i a l’Escola de Fotografia de la Fundació Politècnica de Catalunya.

  •  7 de març: “Compartim experiències, recollim vivències” a càrrec de Dolors Marlet (Educadors per Guatemala).

Dolors Marlet Fernando, cooperadora amb Educadors per Guatemala com a docent, participa activament en el projecte des de l’any 2006. S’encarrega també de l’organització d’intercanvis de personal docent de Guatemala a Barcelona, en els mesos de novembre, i de Barcelona a Guatemala, a l’estiu. S’encarrega també de la formació i coordinació de tallers per a mestres i de la participació activa a escoles de les “aldeas”.

  • 14 de març: “Educar des de la diversitat: la perspectiva intercultural” a càrrec de Marta Casas (Fundació Jaume Bofill).

Marta Casas Castañé és antropòloga especialitzada en immigració, gestió de la diversitat i la convivència, i educació intercultural. En l’àmbit de l’educació, ha treballat com a docent de música a secundària, i ha col·laborat amb diverses institucions (sobretot la Fundació Jaume Bofill) en el disseny i desenvolupament de projectes socioeducatius, en l’elaboració de materials i propostes didàctiques, i com a membre de diversos consells assessors.  En l’actualitat és la coordinadora de continguts de El Teler de Música, un espai virtual de recursos i reflexió per a professionals de l’educació. També té una àmplia experiència en polítiques locals d’acollida i de ciutadania i convivència (sobretot com a col·laboradora externa del Servei de Polítiques de Diversitat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona), i com a formadora especialitzada, i és autora de diverses publicacions. www.convivenciadificil.blogspot.com

  • 21 de març: “Però tu, a favor de qui jugues?” a càrrec de l’Antoni Poch (mestre amb més de 40 anys d’experiència a Infantil i Primària, i en formació de professorat).

Antoni Poch Comas, mestre amb més de 40 anys d’experiència en escoles d’educació infantil i primària – vint dels quals com a director – , i formador permanent de mestres i equips directius, vinculat als Moviments de Renovació Pedagògica. Membre també del Consell de Redacció de Perspectiva Escolar i també del Seminari d’Aprenentatge Servei de l’ICE de la UB.

  • 4 d’abril: “La formació dels professionals de l’educació, d’on venim, on som.. però sobre tot, sabem cap on anem?” a càrrec de Montse Antón (ICE de la UAB).

Montserrat Anton és doctora en Pedagogia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), professora titular de la Facultat de Ciències de l’educació de la UAB i actualment, directora de l’Institut de Ciències de l’educació (ICE) de la UAB. El seu entorn professional sempre ha estat vinculat a l’escola on va iniciar l’escolaritat del centre públic L’escoleta de Bellaterra com a directora. És especialista en Educació Infantil i psicomotricista de l’etapa 3-6 anys i ha escrit llibres referents al món de la psicomotricitat com “Els jocs de sempre” (1990) i “La psicomotricitat al parvulari” (1979) entre d’altres.

  • 11 d’abril: “La poètica del riure en l’Educació: L’experiència de Pallassos Sense Fronteres“ a càrrec d’en Samuel Rodríguez (pedagog, fotògraf i pallasso).

Samuel Rodríguez, és integrant de l’ONG Pallassos Sense Fronteres des de 2009 com a responsable de logística internacional i de Comunicació i Atenció al Soci. Ha exercit també com a fotògraf freelance realitzant diversos reportatges a països com el Líban, Palestina i Marroc. Ha publicat articles per a La Clave, Presència, i La Vanguardia, i ha treballat com a fotògraf principal per a la xarxa de periodistes Media21 amb seu a Ginebra, donant cobertura a temes relacionats amb el dret a la salut i el medi ambient.

PREUS:

  • Preu general: 60€ (o 15€ cada tertúlia) i se certificarà amb un total de 15 hores de formació reconegudes pel Departament d’Ensenyament.
  • Preu reduït per a mestres d’escoles de pràctiques dels Estudis d’Educació Infantil de la FUB: 50€

Per a realitzar la inscripció cliqueu aquí.

Us hi esperem!

Deixa un comentari