Des dels Estudis d’Educació Infantil de la FUB iniciem aquest proper dimecres 11 de maig el II Cicle Obert de Conferències Educatives (Cicle 2010-2011) a les 18h a la Sala d’Actes de la FUB.
A continuació us detallem les dates i títols de les conferències i els noms dels quatre ponents que, com veureu, són tots ells persones d’especial rellevància en el món de l’educació:
- Dimecres 11 de maig: “Escoltar els infants per ser millors adults” a càrrec d’en David Altimir.
En David Altimir és mestre d’Educació Infantil per la Universitat de Vic i durant els seus anys d’estudiant va conèixer de primera mà el projecte educatiu de Reggio Emilia a Itàlia. Més tard va col.laborar amb Reggio Children durant 2 anys i després va estar 10 anys en les escoles catalanes del sud de Perpinyà, a França. Autor del llibre “Com escoltar els infants” de la col.lecció Temes d’Infància, actualment és secretari i col.laborador de l’Associació de Mestres Rosa Sensat i membre del Consell de Redacció de la revista Infància.
Per a més informació: www. rosasensat.org
- Dijous 26 de maig: “Els marges de la moral, una mirada ètica a l’educació a càrrec d’en Joan Carles Mèlich.
En Joan Carles Mèlich és llicenciat en Filosofia i Doctor en Ciències de l’Educació amb una tesi doctoral sobre antropologia pedagògica de les “situacions-límit”. Actualment és professor titular d’Antropologia i Filosofia de l’Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona i autor de més de 10 llibres entre els que destaquen “Antropología simbólica y acción educativa” (1996), “Totalitarismo y fecundidad” (1998) o “Transformaciones. Tres ensayos de filosofía de la educación” (2006).
- Dimecres 8 de juny: “Necessito temps! Temps per a l’educació, temps per a la vida” a càrrec de Joan Domènech.
En Joan Domènech és mestre, director de l’Escola Fructuós Gelabert de Barcelona, membre de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i autor del llibre “Elogi a l’educació lenta”. Amb aquesta obra, que ha tingut força èxit i ha generat debat en la comunitat educativa, Domènech defensa la idea d’educar en lentitud a les escoles, sense que la tirania del temps marqui tots els passos. L’autor considera que l’educació és per sí mateixa una activitat lenta que requereix d’un temps necessari per a ésser realitzada i que molt sovint depèn de les persones que en són objecte.
Per a més informació: http://joandf.blogspot.com/
Recordeu que totes aquestes conferències són sempre obertes al públic però agrairíem que confirméssiu al vostra assistència per correu electrònic a educacio.infantil@fub.edu
Us hi esperem!