ALTERNATIVES A LA MEDICACIÓ CONVENCIONAL

Bon Dilluns a tothom!

Avui parlarem sobre les teràpies naturals, és a dir, totes aquelles pràctiques que tenen efectes beneficiosos sobre la salut però que no es basen en l’evidència científica. Aquest ampli ventall de pràctiques no entren en el camp de la medicina convencional. Les més comuns i que avui tractarem són: la homeopatia, les tècniques de relaxació,  l’acupuntura i el ioga.

Esteu cansats de tenir dolors crònics que no acaben de marxen amb tractament farmacològic? Us animem a que proveu aquestes teràpies naturals que a continuació us expliquem!

 

HOMEOPATIA

És un mètode terapèutic que té com a finalitat prevenir, alleujar i restablir la salut de les persones. El medicament homeopàtic no és un medicament específic per una determinada malaltia, sinó que és específic per una forma d’emmalaltir. Això fa que diferents persones amb una mateixa malaltia, puguin ser tractades amb diferents medicaments, per tant el tractament serà individual.

Està indicada per:

  • Tractar qualsevol malaltia, en fase aguda o crònica (molt important individualitzar el tractament, ja que hi ha brots en els que s’ha d’anar revisant la pauta).
  • Utilitzar en qualsevol etapa de la vida (des de nens fins a gent més gran).
  • Utilitzar-la com a tractament exclusiu o juntament amb d’altres teràpies.

La medicina homeopàtica està recomanada a adults, joves i nens, està mancada de riscos i serveix tant per finalitats curatives com preventives. Es pot utilitzar en: dolors físics, problemes relacionats amb el sistema nerviós, infeccions, problemes bucals, problemes digestius, problemes circulatoris, problemes ginecològics, problemes durant la infància, problemes emocionals, etc.

homeopatia2Homeopatia

 

 

 

 

TÈCNIQUES DE VISUALITZACIÓ

Les visualitzacions són la creació conscient d’imatges mentals, que la nostra ment és capaç d’imaginar i veure com si fossin reals, amb el propòsit de canviar a un mateix.

És una tècnica psicològica, també considerada tècnica de relaxació que ens permet assolir una condició emocional a través de la imaginació. Mitjançant el pensament podem tornar a viure fets que ens poden connectar amb emocions i sensacions. Poden ser fets  bonics que ens faran tornar a sentir benestar o fets dolorosos que ens poden fer sentir dolor.

 

Com realitzarem una tècnica de visualització efectiva?

Ens estirarem posant-nos còmodes  amb els braços al costat del cos i tancarem els ulls suaument i ens relaxarem. Mitjançant l’acompanyament verbal posarem tots els sentits en la visualització, aprofundint en el tema i accentuant les coses positives positiu sense fer judicis.

S’haurà de ser pacient ja que és una tècnica que requereix de l’experiència i pràctica constant. Es poden utilitzar mètodes com la música, instruccions guiades, sons naturals, taps per les orelles, etc.

Ens podem ajudar amb una música relaxant de fons o amb diapositives amb imatges que ens transmetin bones sensacions (platja, muntanya, etc). És molt important estar en un ambient tranquil i amb poca llum.

la-mejor-playa-del-mundo-viajes-viajar


ACUPUNTURA

És una teràpia natural que forma part de la medicina tradicional xinesa. Consisteix en la inserció i la manipulació d’agulles al cos de la persona amb l’objectiu de restaurar la salut i el benestar del pacient controlant i disminuint el seu dolor.

Està indicada en problemes a la columna i les articulacions, estrès, angoixa, estats depressius, alteracions menstruals, infertilitat, cansament, distensió abdominal, restrenyiment, migranyes, sinusitis, insomni, refredats, alliberament emocional, etc.

5acupuntura2

 

 

 

IOGA

El ioga és una tècnica de relaxació que desenvolupa com assolir els nivells més elevats de consciència i integrar els aspectes físics, psíquics i espirituals de la persona a través de la meditació i els exercicis corporals. Es dóna molta importància a la respiració perquè és controlable conscientment i d’aquesta manera es pot controlar i tenir cura del cor, la circulació sanguínia i altres aspectes físics i psíquics.

ioga_iyengar6937_YOGA_m

 

 

 

 

 

 

 
A continuació us adjuntem alguns enllaços que ens semblen interessants sobre les teràpies naturals que us hem descrit anteriorment.

  1.  Enllaç sobre una breu explicació de la homeopatia. Disponible a: http://www.youtube.com/watch?v=wlCLP_qXdx4
  2. Demostració d’exercicis corporals del ioga. Disponible a: http://www.youtube.com/watch?v=et6Xagkh2g8
  3. Tècniques bàsiques sobre l’acupuntura. Disponible a: http://www.youtube.com/watch?v=2xrmK9olaQ4
  4. Enllaç d’una música relaxant per practica les tècniques de visualització. Disponible a: http://www.youtube.com/watch?v=9QbKVn2FyxU

 
Fins aquí l’entrada d’avui. Esperem que us hagi agradat la informació que us hem proporcionat i que haguem augmentat la vostra curiositat per conèixer aquestes tècniques. Sabem que les teràpies naturals no són gaire conegudes per la població però ara ja teniu una petita pinzellada de tot això! Gràcies per seguir amb nosaltres una setmana més.

 

Gisela Serrano Cañadas i Núria Soler Delgado
Estudiants de 4rt d’Infermeria

 


Bibliografia

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *