Les emergències extrahospitalàries requereixen equips pluridisciplinars amb professionals altament especialitzats

L’atenció sanitària a Urgències i Emergències és una especialitat que requereix equips pluridisciplinars amb professionals molt preparats, tant pel que fa als coneixements teòrics com a la seva aplicació sobre la pràctica o a l’entrenament per al treball sota pressió. Des de fa 15 anys, l’Escola de Formació Contínua (EFC) de la Fundació Universitària del Bages (FUB) ha consolidat una oferta específicament pensada per formar professionals d’aquest àmbit. Es tracta del màster en Emergències Extrahospitalàries.

El màster d’Emergències Extrahospitalàries pretén capacitar els alumnes en competències específiques d’observació i valoració de persones en situació crítica, de priorització de problemes, d’aplicació de protocols d’actuació extrahospitalària, o de manipulació d’utillatge específic, entre altres. A més, entrena habilitats transversals com ara la presa de decisions sota pressió, la resolució de problemes, el treball en equip multidisciplinar, la gestió de conflictes o l’adaptació a situacions canviants.

Els continguts del màster inclouen sessions teòriques sobre l’abordatge de pacients amb politraumatisme en entorns extrahospitalaris, d’emergències obstètriques, neonatals, pediàtriques i en situacions especials, sigui amb víctimes individuals o múltiples. Entre les situacions especials que poden requerir l’actuació d’equips d’emergències, reben una atenció especial els recats de muntanya.

El màster es farà del 10 d’octubre de 2013 al 5 de juny de 2014. El seu aprofitament dóna dret a un diploma de màster en Emergències Extrahospitalàries per la Universitat Autònoma de Barcelona. També acredita els participants en Suport Vital Bàsic (SVB) i Suport Vital Avançat (SVA) per part del Consell Català de Ressuscitació . A més, els mòduls intensius de Prehospital Trauma Life Support  (PHTLS) I Prehospital Pediatric Care (PPC) estan reconeguts i acreditats per Prehospital Trauma Life Support Spain.

Els alumnes opinen sobre el màster >

Més informació sobre el màster en Emergències extrahospitalàries >

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *