Nou model de recepta mèdica privada (2)

El Real Decreto 1718/2010 ha modificat moltes de les condicions de prescripció i els aspectes formals de la recepta mèdica, derogant la disposició fins ara vigent de 1984. Aquestes noves condicions i el nou model de recepta mèdica hauran de complir-se obligatòriament a partir del dia 21 de gener de 2013.

A continuació, us facilitem un resum dels aspectes formals més rellevants.

Aspectes formals de la nova recepta mèdica privada en paper.

Format: es composa de dos cossos.

1- Un cos constituit per la recepta propiament dita ( que quedarà en poder de l’oficina de farmàcia).

2- I un altre cos que és un full d’informació pel pacient que ha d’estar clarament diferenciat de la recepta com un separable de la recepta o com un imprès independent.
És important remarcar que amb aquesta nova norma, les oficines de farmàcia han de conservar la recepta un cop dispensat el medicament, pel que serà imprescindible omplir i entregar al pacient el full d’informació perquè pugui seguir la pauta indicada o aquelles altres recomanacions que pugui efectuar el podòleg en el moment de la prescripció. La mida aproximada del paper ha de ser de 22×12 cm.

Dades obligatòries

Del pacient

Nom, dos cognoms i any de naixement. DNI o NIE.

Del medicament

Denominació del principi actiu o denominació del medicament/Dosificació i forma farmacèutica/Via d’administració/Nombre d’unitats per envàs/Nombre d’envasos a dispensar/Posologia.

Del prescriptor

Nom i dos cognoms/Adreça i població de l’exercici professional/Número de col•legiat i especialitat oficialment acreditada que exerceixi/Signatura.

Altres dades

Data de la prescripció/Data prevista de dispensació/Número d’ordre en cas de tractaments successius o crònics/Visat de les administracions sanitàries, en el seu cas/Informació de protecció de dades en el cos de la recepta.

Xavier Ortas Deunosajut
Sotsdirector de Podologia (EUCS Manresa)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *