Una residència clínica prepara podòlegs per participar en equips sanitaris multidisciplinars

Assistència, docència i recerca són tres àmbits de treball del podòleg en els quals la formació de grau, necessàriament generalista, no permet aprofundir. També l’atenció integral del peu demana un esforç afegit d’especialització que, d’altra banda, té la seva recompensa en forma d’una millor preparació i predisposició d’aquests professionals per participar activament en equips sanitaris multidisciplinars.

L’Escola de Formació Contínua de la Fundació Universitària del Bages ha dissenyat la Residència Clínica en Podologia amb la voluntat de completar la preparació dels graduats i diplomats en aquesta especialitat sanitària i de contribuir a integrar assistència, docència i investigació en el seu treball quotidià. La funció assistencial es vincula estretament a la pràctica professional en unitats d’alta especialització; la docent es desenvolupa a partir de la col·laboració amb l’equip coordinador de la residència; mentre que la investigadora es fomenta amb la participació en projectes de recerca i clínics i habitualment culmina amb la presentació/publiació de treballs i/o articles científics. En finalitzar la Residència, els alumnes obtenen una visió més global i integrada de la professió i amplien notablement la seva experiència clínica.

El programa de la Residència fa un èmfasi especial en les últimes tècniques en cirurgia podològica, en la cura i tractament del peu diabètic, en aspectes avançats de l’ortopodologia i en la utilització dels últims avenços tecnològics en l’exploració biomecànica de l’extremitat inferior, a més d’introduir els participants a la metodologia científica que els ha de permetre gestionar eficientment les eines associades a la recerca. Els diferents mòduls s’organitzen a partir d’estades en centres de referència: Clínica Universitària de Manresa, Fundació Althaia-Hospital universitari, Hospital Universitari de l’Esperança, Ergodinàmica Clínica i Centre Podoactiva d’Osca.

La Residència Clínica en Podologia compta amb només 8 places per al curs 2012-2013, distribuïdes en dos torns: un primer, del 24 de setembre de 2012 al 8 de febrer de 2013; i un segon, de l’11 de febrer al 21 de juny de 2013.

<enllaç al vídeo sobre el postgrau que hi ha a Youtube>:

http://www.youtube.com/watch?v=7EJFjBRU5Cs&feature=plcp

Més informació sobre la Residència Clínica en Podologia >

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *