“Aprendre xinès mandarí és fàcil, encara que ens sembli difícil”, Xiaobing Wang

Xiaobing Wang és professora de xinès del Servei d’idiomes d’UManresa. Li hem fet tres preguntes sobre l’aprenentatge d’aquesta llengua.

Per on es comença a aprendre una llengua tan diferent de la nostra com el xinès?

Primer, cal tenir present que aprendre xinès mandarí és fàcil, encara que ens sembli difícil. És una llengua tonal, la qual cosa significa que una mateixa paraula pot tenir diferents significats segons el to utilitzat en expressar-la. Així doncs començar aprenent els tons és bàsic si es vol parlar el xinès correctament. Per fer-ho s’utilitza el pinyin, que és una transcripció fonètica del caràcter xinès amb lletres llatines. Després hem d’aprendre i memoritzar paraules importants i senzilles, amb frases bàsiques i practicar-hi al més aviat possible. Al final, necessitarem simplement practicar, practicar i practicar.

Quan temps cal per tenir un domini bàsic del xinès que permeti una persona comunicar-se en aquesta llengua?

Per a estudiants principiants, no és complicat comunicar-se en xinès sobre temes bàsics. Pot ser necessari entre 6 mesos i 1 any per començar a parlar en xinès però depèn en bona part de l’estudiant. Aquest temps es pot reduir si l’estudiant es troba en un context d’immersió, com ara vivint a la Xina. Per llegir i escriure caràcters xinesos cal més temps, fins a 3 o 5 anys.

A més de la llengua, què més cal saber dels xinesos per conèixer-los?

Aprendre qualsevol idioma requereix conèixer el transfons de la cultura. Això ajuda a comprendre millor la llengua. Així doncs, les persones interessades en la llengua xinesa han de conèixer també la cultura i la manera de pensar del poble xinès.

Si teniu interès en introduir-vos en la llengua i la cultura xineses podeu apuntar-vos al taller que impartirà el proper dijous, 6 de juny, a les 19h, a UManresa. Per assistir-hi cal inscriure’s enviant un correu electrònic a idiomes@umanresa.cat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.