Busques feina? Els idiomes amb més demanda en el món laboral

Fa choose-languageuns anys, l’anglès era l’idioma que estudiaven tots aquells que tenien l’esperança de poder treballar en una multinacional. Avui, però, l’anglès ha deixat de convertir-se en un plus per passar a ser un requeriment essencial i les empreses, tant si són d’àmbit internacional com nacional o local, pressuposen que els candidats a qualsevol feina el parlen amb un nivell de fluïdesa raonable. El plus ja no resideix doncs en la llengua de Shakespeare, que es dóna per descomptada, sinó en el domini d’un tercer idioma. I tot i que a Europa hi ha una gran tendència a centrar els esforços d’aprenentatge en l’alemany, que en els últims anys ha experimentat una creixent popularitat, el futur passa per idiomes com el rus, l’àrab, el japonès o el xinès.

La web www.primerempleo.com ha realitzat un interessant reportatge que, en primer lloc, determina que Espanya està força per sota de la mitjana europea pel que fa al nombre d’adults (entre 25 i 64 anys) que parlen un idioma estranger: només un 50% davant del 66% de la resta d’Europa. L’article també analitza quins idiomes són els més sol·licitats en funció dels diferents sectors laborals:

  • Enginyeries mecànica i elèctrica, noves tecnologies i comunicacions: anglès i alemany
  • Àrea de salut: anglès, francès i alemany
  • Enginyers de construcció: portuguès
  • Sector comercial (retail) i nous mercats emergents: rus, xinès, japonès i àrab.
  • Turisme: rus, xinès, japonès i àrab

Segons el reportatge, el 60% de les ofertes de feina per a nous llicenciats exigeixen el domini d’un segon idioma. En el cas de vacants de quadres intermedis, aquest percentatge és del 65 per cent.

Per tant, si vols trobar feina o millorar la teva posició actual, aposta pels idiomes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.