IDIOMES EMERGENTS: RUS I JAPONÈS

Aquest nou curs 2015-16, la FUB complementarà la seva oferta d’idiomes amb cursos de japonès i de rus. L’elecció d’aquestes dues llengües no és pas fortuïta sinó que respon a un interès real en el mercat. En aquest article us en expliquem els motius:

Per què estudiar japonès?

  • Japó és la tercera economia mundial, després d’Estats Units i la Xina. I tot i que el xinès també es convertirà en un idioma rellevant en un futur, el mercat laboral japonès ofereix millor condicions pel que fa a qualitat de vida i apertura a Olanterns-in-tokyoccident. Moltes empreses tecnològiques tenen seu a Japó (Sony, Toshiba, Sanyo, Casio, Canon, Honda, Toyota, Minolta o Mitsubishi, entre moltes altres); i si t’interessa el món dels negocis, la innovació, la producció, la recerca o l’enginyeria, Japó t’ofereix moltes oportunitats.
  • Els parlants de japonès representen el tercer grup més gran d’usuaris d’Internet. De vegades el japonès ens sembla un idioma difícil de practicar per la seva llunyania. Però el fet que els japonesos siguin la tercera població més nombrosa d’internautes vol dir que les teves oportunitats de practicar l’idioma es poden multiplicar en el món cibernètic.
  • La japonesa és una cultura mil·lenària amb tradicions, valors, costums i llegendes fascinants. Parlar la llengua t’ajudarà a acostar-t‘hi, a comprendre millor la ma  nera de pensar i de veure el món del poble japonès i a conèixer aspectes molt diferents d’un idioma, començant per les múltiples lectures dels curiosos ideogrames kanji.

Per què estudiar rus?matrioshka-nesting-dolls

  • El rus és una de les 6 llengües oficials de les Nacions Unides, és llengua oficial a 8 països i és el setè idioma més parlat del món.
  • El gran creixement del turisme rus a Catalunya està provocant una gran demanda de personal que parli aquest idioma per part d’empreses relacionades amb el comerç internacional, l’hostaleria, les agències de viatges i el sector turístic en general. La seva rellevància en el mercat laboral actual és, doncs, innegable.
  • Per acostar-se de manera molt més directa a la cultura russa, des de la seva literatura clàssica i el seu espectacular patrimoni artístic i arquitectònic fins a la possibilitat de viatjar i poder-se comunicar amb els nadius per tal de conèixer de manera més personal la seva mentalitat i el seu estil de vida.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.