I Congrés Internacional de Ciència a l’Educació Infantil: Ciència des del néixer

Els propers 5, 6 i 7 de juliol, tindrà lloc a UManresa el I Congrés Internacional de Ciència a l’Educació Infantil, organitzat pel Grau en Mestre d’Educació Infantil, sota el títol Ciència des del néixer.

L’objectiu del Congrés és donar visibilitat i entitat pròpia a l’educació científica a les primeres edats i reunir el saber de la investigació en aquest àmbit amb el de les docents

Aquest Congrés neix per donar resposta a dues preocupacions ben actuals:

  • Per una banda, es constata fàcilment que en qualsevol congrés de didàctica de les ciències, la presència de les aportacions d’educació infantil és poc més que residual, al mateix temps que en els congressos d’educació a les primeres edats, la presència de l’educació científica també és molt limitada.

Volem evidenciar la identitat pròpia de la ciència a l’educació infantil visibilitzant una àrea tan propera als infants, que senten curiositat des que obren els ulls al món per interpretar els fenòmens i entendre com funciona el món que els envolta.

Si volem aconseguir una millor relació de la ciència amb la ciutadania, cal començar des del primer moment.

  • Per altra banda, una altra preocupació és la freda relació existent entre el món de la recerca en educació i el món de la pràctica educativa a l’escola.

Cal que aquests dos móns dialoguin amb molta més fluïdesa del que ho fan habitualment i per aconseguir-ho cal crear espais que facilitin el contacte i l’intercanvi entre la investigació i la docència. Un diàleg que s’ha de donar des de la igualtat, des de l’expertesa de cadascú, ja que tant pot aportar la investigació a la docència com el saber docent a la investigació.

D’aquestes sinèrgies en sortiran beneficiades també les universitats en tant que centres d’investigació i en tant que centres de formació de futures mestres.

INSCRIPCIONS

Per a més informació i inscripcions, entreu al següent enllaç:

I Congrés Internacional de Ciència a l’Educació Infantil [>]

Us hi esperem!!!

Deixa un comentari