Dissabtes de ciència

Un curs més us oferim la possibilitat de participar en els Dissabtes de ciència. Formació compacta i atractiva al voltant de diferents temes de ciència abordats en forma de monogràfics en dissabte al matí.  La inscripció pot ser per dissabtes individualment o per tots 4 conformant un curs de 20 hores, amb el corresponent certificat.

Dissabte 23 d’octubreInterpretació de mapes i maquetes del territori”, a càrrec de Joan Llusà Serra
Curs de formació vinculat a la interpretació i representació de l’espai a Educació Infantil. Espai i temps són els dos eixos fonamentals de les nostres vides. Conèixer la manera com els infants perceben l’espai i pensar recursos que afavoreixin la seva adquisició al llarg de l’etapa d’Educació Infantil  és doncs fonamental per a una adequada formació integral dels infants.

Més informació i inscripcions aquí [>]


Dissabte 20 de novembre
 “Sortides i plantes”, a càrrec de Begoña Vendrell Simón

El coneixement del medi és un dels aspectes curriculars clau al llarg de l’educació formal. No obstant, més sovint que menys, aquest coneixement del medi no parteix de l’observació directa i de la immersió en l’entorn, sinó que es sol portar l’entorn “a trossos” dins l’aula. Proposem que el coneixement de primera mà de l’entorn proper pot aportar nombroses eines d’aprenentatge tant dins com fora de l’aula.

Per altra banda, vivim un moment històric en què el contacte de les persones amb la natura sol ser poc, tot i els nombrosos beneficis -tant a nivell de salut física com emocional i cognitiva- que es descriuen en la literatura científica. Per això, també proposem que el contacte amb l’entorn natural pot ajudar a aportar a les persones participants molts d’aquests beneficis.

Més informació i inscripcions aquí [>]

Dissabte 22 de gener “Els miralls”, a càrrec de Carme Alemany Miralpeix

A partir del conte de Lewis Carrol «A través del mirall i allò que Alícia hi va trobar» ens endinsarem en el fantàstic món dels miralls, descobrint la seva màgia i la seva ciència.

Més informació i inscripcions aquí [>]


Dissabte 12 de febrer
 “Plàstics si! Però amb un canvi de xip”, a càrrec de Marta Segura i Fàbregas

Des de fa uns quants anys, els plàstics han esdevingut objecte de debat degut a la seva mala premsa ja que són sinònim de contaminació, toxicitat i rebuig. Aquests materials tant versàtils estan sent perseguits degut al gran nombre de residus que generen.

Davant d’aquesta situació ens hauriem de preguntar: Què tenen els plàstics que els fan tant perillosos? Han deixat de ser útils per la nostra societat? podríem viure sense ells?

A partir d’un taller experimental descobrirem què són, com es fabriquen i quines propietats tenen els plàstics. També debatrem quines són les seves millors aplicacions i que hem de fer per usar-los de forma assenyada.

Mes informació i inscripcions aquí [>]

Preu: 35 euros per sessió. Si fas els 4 dissabtes, l’últim pagues 20€.

Deixa un comentari