Un pessic de màgia

Al llarg del curs passat, en el grau en Mestre d’Educació Infantil, se’ns va oferir l’oportunitat de col·laborar amb l’Escola Sant Ignasi de Manresa en el projecte de creació d’un conte sobre la diabetis. Per nosaltres va suposar tot un repte, i a la vegada una motivació que, malgrat la situació ocasionada per la Covid-19, no vam abandonar i vam seguir treballant perquè el projecte tingués els seus fruits.

Aquesta oportunitat ens ha proporcionat experiència com a professionals de l’educació. Pensem que en aquesta tasca, la millor forma d’aprendre és fent de mestres, i per tant, això ens ha suposat posar-nos en contacte amb la realitat d’una escola. El fet de participar en un projecte dins d’aquest context real fa que la feina que fas tingui un propòsit i sigui útil, i no es quedi en un treball d’universitat i ja està, sinó que la feina que es fa aporta un significat a l’escola i a la societat, i això et fa ser conscient la importància de la teva tasca com a mestra.

El nostre projecte tractava sobre la creació d’un conte que parlés sobre la diabetis, una realitat existent a l’Escola Sant Ignasi i que és possible trobar-nos al llarg de la nostra carrera professional. La creació del conte tenia com a finalitat donar a conèixer la diabetis tant a infants com a adults i aportar una sèrie de consells sobre com tractar-la a l’àmbit escolar. D’aquesta forma, el conte és també una eina d’ajuda pels docents que conviuen amb infants diabètics a l’aula.

El que més ens ha agradat d’aquest projecte ha estat el contacte amb la Martina, una nena de l’escola que conviu amb la diabetis. Ella ha estat qui ens ha aportat informació i ens ha ajudat a entendre com és viure amb diabetis i tot el que això comporta. Gràcies a ella hem pogut crear el conte anomenat “Un pessic de Màgia”, en el qual la Martina també ha participat fent algunes de les il·lustracions.

Per acabar, agrair a la Martina, l’Escola Sant Ignasi i la UManresa per oferir-nos aquesta experiència tan màgica i plena d’aprenentatges. Per nosaltres ha estat tot un repte i una satisfacció poder aportar el nostre granet de sorra en un projecte tan significatiu, i veure com, malgrat les circumstàncies, tot allò que ens havíem proposat s’ha convertit en una realitat.

Laia Capsada, Elsa Colldeforn i Judit Grimaldos

2 Replies to “Un pessic de màgia

    1. Bon dia, no però et poso en contacte amb les autores i te’n poden fer un a demanda sense cap problema.
      Montse

Deixa un comentari