El sistema educatiu a Finlàndia

El passat dimecres 8 d’octubre a Sala d’Actes de la FUB, vam poder gaudir de la xerrada d’inauguració del VI Cicle Obert de Conferències Educatives “Espais Exteriors Singulars”, a càrrec de Xavier Melgarejo, sobre “El sistema educatiu a Finlàndia“.

Per a tots els que hi vau poder assistir i els que no, us adjuntem el video de la conferència:

 

Podeu trobar més informació sobre el conferenciant en el següent enllaç:
Entrevista a Xavier Melgarejo (Diari “La Vanguàrdia”) >

Reflexions d’alguns assistents a l’acte:
Finestra oberta: Un model on inspirar-se (Sergi Pich) >
Espanya – Finlàndia. Un llarg trajecte en matèria educativa (Núria Vinyals) >

2 Replies to “El sistema educatiu a Finlàndia

 1. Participar a la xerrada sobre el sistema educatiu a Finlàndia va ser un plaer, en primer lloc, per tots els coneixements i experiències que en Xavier Melgarejo va compartir amb nosaltres sobre el sistema educatiu finès i la pràctica educativa a l’Escola Claret de Barcelona i, en segon lloc, perquè em va agradar “conèixer” a en Xavier Melgarejo tot admirant i aprenent del seu entusiasme, de la seva lluita i del seu esforç, en el seu crit embolcallat que un infant és un tresor.
  I sobre tantes coses que vaig aprendre del sistema finès que el defineixen com un sistema educatiu eficaç i eficient en el que ens hem d’emmirallar destacar el valor que se li dóna a la formació dels professionals de l’educació. Si volem millorar els sistemes educatius hem de començar per reflexionar sobre la formació dels professionals que posem al capdavant de les aules del nostre país, tan a nivell de formació inicial com a nivell de formació contínua i també, i sobretot, en els sistemes d’accés a la docència.
  A Finlàndia ser mestre és un honor. Gràcies Xavier!

 2. La xerrada va ser un èxit!!! Igual que el tema del qual tractava.
  No sé per on començar de tantes coses importants i interessants que va explicar el Xavier.
  No és d’extranyar que el sistema educatiu de Finlàndia estigui al capdamunt de la resta del món. Tenen uns bons pilars on es sustenta tot plegat.
  Tot comença quan al capdavant del país hi ha un govern on creu amb els infants i aposta per ells i la seva educació. Sobre aquest tema és un país en el qual no hi ha discussions polítiques, tothom va a una. Ben igual que a aquí!
  Per ells el principal és donar una escolaritat de qualitat i equitativa, és a dir per a tothom, igualtat de condicions!
  També molt bo veure que els valors de l’educació, l’esforç i la responsabilitat són essencials.
  Una bona escola on es prepara per la vida, on es respecta als infants…

  Són molts els punts forts d’aquest sistema educatiu i que crec que fan reflexionar a tots/es els que hi vàrem assistir. No surts igual que quan has entrat a la xerrada. El cap et va a mil pensant en el punt que estem nosaltres i amb tot el que podríem millorar!!

Deixa un comentari