Deixar de banda l’estrès

 “Som dimarts; això vol dir que haig de portar la nena primer a anglès i després apropar-la amb un cop de cotxe a piscina. Oh no! Si som dimecres! Per tant, avui toca…ah si! Intentar no sortir tard de la feina i poder-la anar a recollir a l’escola per portar-li la carpeta de música i la de manualitats, ja que entre classe i classe només té 10 minuts de descans…Quin estrès!”

Qui no ha vist mai aquesta situació? Pares i mares fent curses pels carrers per portar al seu fill a classes de tot, perquè aprengui i tingui una millor formació de cara al futur. I què s’aconsegueix? Arribar a casa esgotats i esgotades, tant els grans com els petits… I la qüestió és: no seria millor una mica més de calma, triar una de les activitats que més li agrada a l’infant i dedicar la resta del temps a estar amb ell, jugar, anar a comprar, llegir, etc. i fins i tot, i encara que sembli una mica estrany, avorrir-nos una estona o mirar els dibuixos plegats al sofà?

Ser pares i mares és buscar temps per estar amb els nostres infants i educar-los, donar-los seguretat, confiança, estabilitat…És trobar temps per a nosaltres i per a la família, sense presses; és prendre una bona tassa de xocolata calenta acompanyada d’uns xurros cruixents un diumenge a la tarda.

Segur que m’han servit les classes extraescolars d’anglès, però el que realment tinc gravades a la meva memòria són les tardes amb la meva germana i els meus pares compartint moments: jugant, dibuixant, rient…

Laura Carballo
Estudiant i futura mestra d’Educació Infantil FUB

Accés a l’article en pdf

Deixa un comentari