Podòlegs experts i futurs podòlegs, junts en les XXI Jornades Científiques de Podologia

Els passats 17 i 18 d’abril es van celebrar les XXI Jornades Científiques de Podologia a l’Auditori del World Trade Center de Barcelona amb una gran assistència tant de professionals com d’estudiants. El congrés es va desenvolupar en diferents taules científiques d’un gran nivell i amb tallers pràctics d’interès en l’àmbit de la Podologia.

xxi jornadas

La presència dels Estudis de Podologia d’UManresa-FUB va ser notable. A la inauguració, presidida pel Conseller de Sanitat, Boi Ruiz, el sotsdirector del grau en Podologia, Xavier Ortas, va fer una intervenció en la qual va incidir en les bones relacions i la cooperació entre el Col·legi professional de Podòlegs de Catalunya i la institució universitària. També va insistir en la importància que, en aquests esdeveniments, convisquin podòlegs amb una llarga trajectòria d’experiència amb alumnes de podologia que, a curt o mig termini, passaran a formar part del col·lectiu professional.

Respecte de les taules de debat, Ortas va moderar una brillant conferència, lliçó magistral per a tots els presents, del doctor Vicente García-Patos, cap del Servei de Dermatologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron, sobre “Lesions benignes emmascarades”. La xerrada es va centrar a donar criteris al Podòleg per fer un cribatge de possibles lesions melanocítiques malignes, utilitzant gran quantitat d’imatges i exemples molt aclaridors.

En una altra col·laboració dels Estudis de podologia d’UManresa-FUB, el professor de Cirurgia Podològica, Lluis Miquel Riu, va moderar les conferències lliures de la sessió de dissabte. Les exposicions, escollides prèviament pel Comitè científic, van mostrar un nivell científic molt alt.

Com és habitual en les darreres edicions de les Jornades catalanes, va ser presentat el millor Treball Final de Grau de la última promoció de Graduats. El nostre company Jesús Parrot va parlar sobre “Pròtesis de turmell – Criteris d’inclusió”.

Per últim, és important constatar que UManresa-FUB va ser present en l’organització del congrés amb la feina en el Comitè organitzador del professor de Cirurgia podològica MIS, Lluís Castillo.

podoDes d’aquest blog volem felicitar el Col·legi Oficial de Podòlegs de Catalunya per l’èxit d’assistència i el nivell científic aconseguit en les Jornades d’aquest any.

Xavier Ortas, sotsdirector dels estudis de grau en Podologia a UManresa

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.