T’estàs plantejant estudiar podologia? Et donem 9 raons que et poden ajudar a decidir-te.

1. El podòleg és un professional sanitari cada vegada més reclamat per la importància creixent que donem a la salut dels nostres peus. Corregir males postures en caminar des de la infantesa o tractar uns peus plans ens pot ajudar a pal•liar dolors en el futur.

2. Els podòlegs formats a l’Estat espanyol són els que gaudeixen de més prestigi a la Unió Europea en aquests moments.

3. Un podòleg pot treballar en diversos àmbits: des d’una consulta privada, passant per les unitats especialitzades en peu diabètic de centres sanitaris o a la sanitat pública, en geriàtrics, mútues, clubs esportius…

4. És una professió que et permet relacionar-te amb gent molt diversa i oferir-los el teu ajut. El podòleg treballa tant amb nens, com amb gent gran, esportistes o persones que, per la seva feina, han de passar moltes hores dretes. Si t’agrada ajudar  els altres i estar-hi en contacte, és una opció professional molt gratificant.

5. Com a professional sanitari, el podòleg pot fer tot el procés amb un pacient: des de rebre’l, fins a diagnosticar-li el problema de salut o prescriure-li el tractament i aplicar-l’hi, inclosa la cirurgia, si cal. A més de la capacitat legal per atendre pacients directament, el podòleg  pot receptar medicaments.

6. Si optes per aquests estudis, pots especialitzar-te en tres àmbits diferents dins de la professió segons els teus interessos o habilitats: la part més artesanal i de taller (confecció de plantilles), la cirurgia o l’àmbit clínic més vinculat a la quiropodologia o el tractament de les afeccions de la pell i les ungles.

7. Si et decideixes per la podología, la FUB t’ofereix una formació pràctica en una Clínica Universitària propia, equipada amb la derrera tecnología per a la formació dels professionals de la podología, que inclou un quiròfan  per ales practiques de cirurgia.

8. Els alumnes de podología incorporen les habiltats i coneixements de la professió al costat de professors que alhora exerceixen de podòlegs a les instalacions de la Clínica Universitària, on realitzen prop de 5000 serveis assistencials anuals.

9. El 96% dels titulats en Podología de la FUB tenen feina, al cap de dos anys d’acabar els estudis ( segons el darrer estudi d’inserció laboral dels titulats de la FUB). A més, la FUB rep de forma creixent demandes de professionals titulats per ocupar llocs de treball relacionats amb aquesta professió.

Esperem haver-te ajudat en la presa de la teva decisió. I, si en vols saber més, no dubtis en consultar-nos.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.