VOLS MARXAR D’ERASMUS?

Bon dia seguidors/es del bloc!!

Volem dedicar l’entrada d’aquest dilluns a parlar sobre l’Erasmus. Us explicarem en què consisteix, les seves característiques, les condicions i els requisits que es demanen per poder realitzar-lo i els ajuts econòmics amb els que compteu. Per a endinsar-vos més en el tema adjuntarem les universitats que proposa la FUB per a què us aneu informant. Així que no ho dubtis més; Si ets estudiant i estàs pensant en marxar d’Erasmus aquesta publicació serà ideal per a tu! 

 Que vol dir la paraula “Erasmus”?

ERASMUS és un acrònim derivat de l’anglès: European Region Action Scheme for the Mobility of University Students. És a dir: “Pla d’Acció de la Unió Europea per a la mobilitat d’estudiants cap a altres països europeus”.

Quin és l’objectiu?

Aquest programa s’encarrega de promoure l’intercanvi d’estudiants dins de la Unió Europea amb la finalitat d’ampliar els seus coneixements i aprendre idiomes. Permet fomentar la mobilitat acadèmica en l’àmbit de l’ensenyament superior, tant de professors com d’estudiants entre els països europeus. 

 

 


  • Qui pot cursar un ERASMUS? Els estudiants que estan cursant una carrera universitària i han completat el primer any de formació amb tots els crèdits aprovats.


Els ajuts econòmics disponibles…

L’import dels ajuts varia cada any i es publica oficialment abans de cada convocatòria. La FUB ofereix un ajut addicional de 100€ per mes d’estada, i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca també convoca ajuts.

  • Per a destinacions a l’Europa Occidental, 157 euros per setmana durant les 4 primeres setmanes i 110€ setmanals a partir de la cinquena setmana.
  • Si la destinació és un país amb un índex del cost de la vida inferior a la mitjana europea (Bulgària, Estònia, Letònia, Lituània, Hongria, Malta, Polònia, Romania, Eslovènia i Turquia), els imports de l’ajut baixen a 105 i 89€ setmanals respectivament. 

Requisits!!!

  • Estar matriculat a la FUB durant el curs en què es sol·licita l’estada i durant el curs en què es realitzin les pràctiques a l’estranger.
  • Haver superat, en el moment de la sortida, el nombre de crèdits equivalents al primer curs de grau.
  • No haver participat amb anterioritat dins el programa Erasmus.
  • Tenir nacionalitat d’un estat de la Unió Europea .
  • Les pràctiques s’hauran de dur a terme en una empresa o institució amb seu en un dels estats participants dins el programa Erasmus.

Quin nivell d’anglès demanen?

Es demana el nivell B2 d’anglès, que equival al First Certificate. És important saber, que per a tots aquells estudiants que estigueu interessats en realitzar una estada d’intercanvi i no disposeu de cap certificat que acrediti el vostre nivell de llengua estrangera, heu de realitzar un examen que acrediti el vostre nivell de llengua.

Us recomanem que si teniu dubtes al respecte, us podeu posar en contacte amb el Servei d’idiomes de la FUB: idiomes@fub.edu

  • Convocatòria oberta: el període per sol·licitar una estada Erasmus pràctiques romandrà obert durant tot el curs acadèmic.


Us adjuntem les universitats de destí d’infermeria que proposa la FUB per si voleu anar-hi donant una ullada:

     1. Pirkanmaa Polytechnic Tampere (Finlàndia)
      2. 
Ilya PRIGOGINE Brusel·les (Bèlgica)
     3. ISAVEInstituto Superior de Saúde do Alto Ave (Health Institute of Alto Ave-Portugal)      4. Université de Liège –Liège (Bèlgica)
     5. University College UCC – Kobenhavn (Dinamarca)

El proper dilluns adjuntarem les experiències de diversos estudiants de 4rt d’infermeria de la FUB que han marxat d’ERASMUS aquest any. Desitgem que us hagi semblat interessant l’entrada d’avui! Esperem els vostres comentaris i suggeriments.

 

 Gisela Serrano Cañadas i Núria Soler Delgado
Estudiants de 4t d’Infermeria

 

BIBLIOGRAFIA

 


2 Replies to “VOLS MARXAR D’ERASMUS?

  1. Hola m’interesa molt fer un erasmus a Finlandia ja aniré miran el bloc per veure si escriviu sobre l’experiencia dels estudiants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *