Un màster per aprofundir i actualitzar els coneixements i les habilitats bàsiques del fisioterapeuta

La intervenció fisioterapèutica en cirurgia ortopèdica és un àmbit d’especialització tradicional de la Fisioteràpia. Requereix una base sòlida de coneixements teoricopràctics, en bona part adquirits durant la formació de grau, però també una actualització constant en l’aplicació de les noves tècniques que permeten valorar i tractar eficaçment les afeccions de l’aparell locomotor.

L’Escola de Formació Contínua de la Fundació Universitària del Bages (FUB) ha dissenyat el Màster en Teràpia manual del sistema musculosquelètic amb la intenció de donar resposta a aquesta necessitat de reciclatge dels professionals de la Fisioteràpia. Durant el curs 2013-2014, l’impartirà per segona vegada en el seu format de màster, però la proposta actual recull l’experiència prèvia de les sis edicions anteriors del postgrau en aquesta mateixa especialitat.

Entre els continguts més destacats del màster, hi ha l’atenció especial a l’anatomia de les diferents parts de l’aparell locomotor; la voluntat d’oferir una visió global de les patologies; i la preparació dels participants per tal que adquireixin una visió global de la patologia que els capaciti per participar activament en un equip multidisciplinar. Igualment, el programa aprofundeix en les bases de l’abordatge fisioterapèutic, com són l’anatomia palpatòria i l’exploració, la biomecànica o la fisiologia.

El curs es durà a terme d’octubre de 2013 a juny de 2014, els dijous, de 15 a 20 hores i els divendres i dissabtes, de 9 a 14 i de 15 a 20. El seu aprofitament dóna dret a un diploma de Màster en Teràpia manual del sistema musculosquelètic, expedit per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Més informació sobre el Máster en Teràpia manual del sistema musculosquelètic >

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *