Professores de la FUB participen en una setmana intercultural a Tampere (Finlàndia)

Durant el curs 2012-13, dues professores  de la FUB ( Sara Tor i Montse Vila)  hem participat en una setmana  Internacional sobre  “ Family nursing and cultural diversity of nursing”,  celebrat  a  Tampere University of Applied  Sciences, a Finlàndia, durant els dies  21-25 de maig.

El seminari  va posar en relleu  les diferents perspectives culturals de l’aprenentatge infermer, amb experiències de diferents universitats de Finlàndia, Slovenia, Kenya, Chester, Newcastle,  Índia,  i Espanya.  Exposicions  sobre  la  captació d’infermeres  per part del Regne Unit ,  el concepte de salut  vist des del punt de vista de la cultura  tradicional africana o  l’escenificació  de situacions pràctiques  com a element d’aprenentatge per part dels estudiants van ser  algunes de les  intervencions més destacades  del seminari.

Les professores assistents a  la setmana internacional vàrem poder  visitar les instal·lacions de l’escola de Tampere, els recursos de què  disposen i  els seus programes docents.  La docència basada en la simulació de casos  configura  l’eix  fonamental de la formació dels futurs professionals i els alumnes  participen activament  en l’escenificació  de les situacions simulades. Alhora, els recursos disponibles  faciliten  aquesta fórmula docent, ja que  disposen d’aules amb  molts elements de simulació: quiròfans,  sales de bany assistit,  cambres d’esterilització de material  i, fins i tot, una ambulància dins l’aula amb tot l’equipament  intern per simular  situacions d’emergències.

L’experiència  va resultar  molt  gratificant i les organitzadores  de l’intercanvi de Tamprere  tenen previst  visitar la FUB durant  la tardor del proper curs, per mantenir  la col·laboració entre les dues  institucions.  Val a dir  que  durant el curs vinent, dues estudiants de la FUB  participaran en  un programa Erasmus  a Tampere.

Col·laboracions i experiències com  aquesta  són elements facilitadors  que  afavoreixen la millora qualitativa  docent  dins la nostra institució i  que  potencien  la implantació de noves estratègies per  a l’aprenentatge. Poder participar en  intercanvis d’aquestes característiques  és un element dinamitzador per a promoure  millores docents  i   ens  acosta a una realitat docent més pluridisciplinària  i internacional.

Sara Tor i Montse Vila, professores dels estudis d’Infermeria de la FUB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *