Consells per practicar l’anglès a casa

“Tinc massa deures dels estudis del grau”. “Desprès d’un dia atabalat a la feina , només vull passar temps amb la meva família”. “Quan miro una pel·lícula, vull descansar, no llegir subtítols i estudiar idiomes”. “No m’agrada llegir llibres en la meva llengua materna, per tant no llegiré en un idioma estranger”. T’identifiques amb alguna d’aquestes excuses per no practicar idiomes a casa?

Imagen de StockSnap en Pixabay

T’entenc perfectament. Utilitzo les mateixes excuses per no anar al gimnàs, però al mateix temps sé que he de cuidar el meu cos. Per què ens costa tant ser constants a l’hora de fer exercici o d’estudiar idiomes? Per fer-ho més fàcil, hi ha algunes coses que podem fer:

  • Sigues conscient de la importància que té en la teva vida. Jo, com a dona de 50 anys, fumadora i que practica una dieta americana, sé que fer exercici és imprescindible. Per tant, donar una prioritat personal, professional o acadèmica a l’aprenentatge d’una llengua et pot ajudar. Sempre hem de tenir presents els avantatges.
  • Fes-ne un hàbit. Si diem que ho farem quan tinguem temps lliure, no ho farem mai. Hem de posar-ho a l’agenda o crear un hàbit regular. Per exemple, per millorar la meva comprensió de castellà o català, miro les notícies cada dia a la televisió o, quan vaig en cotxe, sintonitzo la ràdio amb les emissores informatives.
  • Fes que sigui agradable. Fer exercici no significa haver de fer peses o classes de spinning. Fer exercici també pot ser fer una caminada o un curs de dansa del ventre. Aprenendre idiomes no vol dir limitar-se a fer exercicis d’un workbook sense fi. Busqueu una manera de rebre inputs lingüístics i practicar d’una manera que et resulti divertida o interessant (continua llegint i trobaràs alguna proposta).

Si has llegit altres entrades meves al blog sabràs que sempre comparo l’aprenentatge d’idiomes amb fer esport. Si no treballem una mica de forma regular, no podrem córrer la cursa de 5 km o ens costarà sortir en bicicleta amb els amics el cap de setmana. Però l’avantatge dels idiomes és que no cal que hi inverteixis molt temps.

Aquí teniu uns consells per practicar idiomes a casa que no requereixen gaire temps. Això sí, et caldrà una connexió a Internet.

  • No cal que miris una sèrie o una pel·lícula sencera. Hi ha molts vídeos per mirar a YouTube i pots triar-ne del teu nivell i sobre els teus interessos. Si tens un nivell A1 o A2 i t’agrada la història, pots veure vídeos sobre egipcis i amb un llenguatge adaptat a un nivell de principiant o més avançat, si és el teu cas. Te’l pots mirar diverses vegades i la teva comprensió millorarà cada vegada que el tornes a veure.
  • Si no llegeixes llibres, pots llegir un article en una revista o un diari. Si tries un tema amb el qual estàs familiaritzat o que t’interessi, això te’n facilitarà la lectura i la comprensió i et serà més agradable.
  • Si no t’agrada llegir, però t’agrada la música, pots buscar les lletres de les teves cançons preferides. A vegades, a Internet, pots trobar-hi fins i tot la traducció.
  • Vols matar dos pardals amb una pedra? En la intimitat de casa teva pots alliberar la teva Beyoncé o el teu Justin Timberlake interiors cantant les seves cançons amb versions karaoke. Així, llegiràs les lletres mentre practiques pronunciació. I si un agent de talent et descobreix, no oblidis mencionar que vas començar a practicar amb els consells que vas trobar en aquest blog.

Confio que aquests consells facin que l’aprenentatge d’idiomes sigui més fàcil i agradable

Nancy Lee, responsable del Servei d’Idiomes del campus Manresa de la UVic-UCC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.