Quins països parlen millor l’anglès a Europa?

Amsterdam és la ciutat on millor es parla l’anglès de tot el món, seguida d’Estocolm i Copenhaguen. Així es desprèn de l’Índex Education First de nivell d’anglès, que analitza l’estat de l’anglès a Europa i que palesa la importància que té aquest idioma a l’actualitat sobretot per a aquelles persones que vulguin convertir-se en un professional competitiu, atraure talent i fer projectes a escala mundial. Espanya i Itàlia se situen més avall que la majoria de països de la Unió Europea que participen en l’examen, ocupant la 35a i 36a posició, respectivament.

Però, per què és indispensable dominar l’anglès? D’entrada, l’anglès i la tecnologia són el binomi del futur, ja que cada cop s’utilitzen més en l’àmbit laboral vinculat, sobretot, a la recerca i al desenvolupament (R+D). En una societat globalitzada i interconnectada, resulta crucial conèixer aquesta llengua com a mitjà per treballar i promocionar-se, segons reflecteix aquest informe.

Com explica Education First, no és casual que els sectors més competitius siguin els que tenen un millor domini d’aquesta llengua, ja que l’evolució del mercat laboral, la globalització i la transformació digital han implicat que l’anglès sigui la llengua vehicular de molts llocs de treball com ara els directius. Aquest tipus de perfil “interactua més freqüentment amb els seus homòlegs i clients estrangers, motiu per el qual té l’oportunitat de practicar molt més l’anglès”.

Un altre punt que s’assenyala des d’Education First és que, entre les ciutats amb un nivell d’anglès més alt hi figura Barcelona, tot i que se situa al final del rànquing. Per davant seu, hi ha Nairobi, Buenos Aires o Lagos. La segona ciutat de l’Estat espanyol que hi apareix és Madrid, però està classificada com una de les ciutats que té un nivell mitjà d’anglès. Luxemburg surt més mal parada que Espanya, ja que és la ciutat que experimenta una major caiguda en aquest sentit, mentre que Azerbaidjan és el país que té una puntuació més baixa.

Aquestes xifres també posen de manifest que Àsia, tot i ser la regió amb el major ventall de nivells, “ha empitjorat lleugerament respecte l’edició anterior, ja que més de la meitat dels països avaluats van registrar un descens pel que fa a la seva puntuació”. Xina va consolidar el ritme ascendent que ha experimentat en la darrera dècada i, per primera vegada, ha passat del nivell baix al mitjà.

Així mateix, Amèrica Llatina registra per segon any consecutiu un increment representatiu del seu domini de l’anglès, mentre que Àfrica escala posicions en la classificació de les ciutats amb un nivell baix d’anglès.

Malgrat els esforços governamentals per millorar el coneixement de l’anglès als països de l’Orient Mitjà, aquesta regió continua sent, amb diferència, la més baixa de tot el món. “Les economies fràgils, els conflictes persistents i una dependència a l’ocupació pública són els motius principals que frenen la seva evolució idiomàtica.”

Education First determina que “les noves generacions seran clau per generar noves oportunitats que, simultàniament, es traduiran en un increment de la inversió estrangera en el continent, sobretot en projectes comercials i d’infraestructures. “Un major nivell d’anglès reforçaria aquestes col·laboracions internacionals”, conclou.

Font: Índex Education First

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.