Le français revient en force!

Si ens preguntessin quina és la llengua internacional per excel·lència, segur que la majoria de nosaltres respondria sense pensar-s’ho ni un segon: l’anglès. El que molts no sabríem és que, segons un estudi mundial encarregat per l’entitat financera Natixis, el francès està molt a prop de qüestionar aquesta hegemonia i fer-se un lloc al pòdium.

Fins fa poc el francès era la sisena llengua més parlada del món, després del xinès mandarí, l’anglès , el castellà, el hindi i l’àrab. No obstant, les darreres dades demogràfiques indiquen que les poblacions francoparlants estan creixent a un ritme molt més ràpid que les de parla anglesa i xinesa, i calculen que el nombre de persones de parla francesa a tot el món podria passar dels 200 milions actuals (3%) fins als 750 milions (8%) de cara a l’any 2050. Cal recordar que, a banda de França i els seves antigues colònies, la llengua de Molière i de Napoleó es parla a 28 països de tot el món, que casualment figuren també entre els països amb més gran creixement demogràfic del segle XXI.  Oh là là!

Al nostre país, el francès havia estat la llengua estrangera per defecte durant molts anys; per comprovar-ho només heu de preguntar als vostres pares o avis quin idioma havien estudiat a l’escola, abans que l’anglès s’imposés de manera arrasadora a tots els nivells del sistema educatiu.

Estem davant un retorn del francès? Qu’est-ce que vous en pensez? Us deixem un interessant article sobre la qüestió:

https://www.ozy.com/acumen/french-lingua-franca/31780

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.