Happy National Tea Day!

 

Els anglesos tenen fama de ser grans bevedors de cervesa però qualsevol persona que hagi viscut un temps al Regne Unit o a qualsevol altra nació de la Commonwealth sap que, en realitat, la beguda nacional i idiosincràsica per excel·lència dels anglesos és el te.

Plou? Let’s have a cup of tea. Tens problemes a la feina? What about a nice cuppa? Tens mal de cap? Here’s a cup of tea for you…. Qualsevol hora i qualsevol excusa és bona per prendre una tassa de té. De fet, només al Regne Unit s n’arriben a veure més de 60.000 milions a l’ any: més de 900 tasses per persona.

L’antropòloga Kate Fox té un divertit llibre titulat “Observant els anglesos” on explica moltes curiositats relacionades amb el te. Una de les més sorprenents és el fet que la manera de preparar-lo pugui ser també un indicador social. Per exemple: com més alt és l’estatus social, més fluix o suau és el te que es pren; curiosament, una tassa de té que s’ha deixat reposar durant molta estona i que per tant és més fort es coneix com “builder’s tea” (el tè dels paletes); per altra banda, la quantitat de sucre que s’hi posa també denota la pertinença a una classe social o altra: “una cullerada ja és una mica sospitós; més d’una, t’encaselles a les classes baixes; més de dos i pertanys inequívocament al proletariat”, escriu Fox.

Sigui com sigui, el anglesos tenen una veritable passió pel te, fins al punt de tenir el Dia Nacional del Te, amb festivals, festes i activitats (la majoria amb finalitats benèfiques) per tot el país, i que aquest any ha coincidit amb la Jornada de Portes Obertes de la FUB 2018. O sigui que si aquest cap de setmana vas a Anglaterra, segur que trobes alguna festa del te ben a prop!: www.nationalteaday.co.uk

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.