10 consells a tenir en compte abans d’iniciar un curs d’idioma

bus-1450027-639x426

 

  1. Planifica bé el teu horari personal

De vegades no tenim en compte que un curs d’idioma requereix un cert temps de
dedicació fora de l’aula. Fes-te una planificació realista i intenta mantenir-la al llarg del curs, encara que de vegades no sigui fàcil. Organitza’t la setmana, pensa en les estones concretes que dedicaràs a l’estudi; si cal, apunta’t què penses fer d’anglès cada setmana i ves-ho tatxant a mida que ho vagis cobrint; d’aquesta manera t’asseguraràs de posar-hi totes les hores que havies previst.

  1. Diverteix-te!

Intenta passar-t’ho bé mentre estudies, fes suggeriments al professor sobre temes o recursos que t’agradaria veure a classe, pensa en els resultats positius d’aprendre una nova llengua i intenta mantenir la motivació al llarg del curs; segur que hi haurà moments que es fan més difícils i sense una actitud positiva per part teva pots acabar desanimant-te.

  1. Practica la força de voluntat

Aprendre un idioma és una mica com anar al gimnàs. Hi ha dies que et farà mandra anar a classe perquè plou, perquè no has dormit bé, perquè tens una altra cosa que et ve més de gust… o pel que sigui! Però, com passa amb el gimnàs, sense una pràctica constant no aconseguiràs els resultats que busques. La força de voluntat equival a resultats tangibles! Marca’t objectius concrets a curt termini (deu verbs nous a la setmana, tres pagines de lectura cada dia, etc.) i a mig termini (un B1, un B2, millorar el listening, millorar la meva pronunciació…) i celebra-ho amb els teus amics quan obtinguis bons resultats en exercicis o proves.

  1. Sigues realista sobre el teu nivell d’anglès

De vegades, per la feina o els estudis ens interessa aconseguir una acreditació d’un nivell determinat i ens agradaria poder avançar per la via ràpida. Però si fas una classe d’un nivell superior o inferior al que et correspon, no només destorbaràs la dinàmica de l’aula sinó que acabaràs frustrat i desmotivat, bé perquè et trobaràs que et costa seguir el ritme o bé perquè estaràs tornant a fer coses que ja has après moltes vegades. Deixa’t aconsellar pel teu centre o el teu professor. La paciència i la constància també tenen premi.

  1. Selecciona els recursos que et funcionin a tu

A banda de la feina que et recomani el professor, dedica temps a buscar activitats que t’agradin o que et permetin millorar en funció de les teves necessitats, el teu temps i les teves preferències. Tot val: pàgines web, lectures, televisió, series i pel·lícules, subscripcions a blogs, música, etc.

  1. Practica l’speaking des del primer moment

No esperis a que es produeixi la oportunitat ideal per a practicar parlar en anglès, totes les oportunitats són bones i n’hi ha més de les que pugui semblar a primera vista. Aprofita-les totes, començant per l’aula. Fes un esforç per preguntar coses en anglès al professor i utilitzar aquest llengua per comunicar-te amb els companys. Si tens un caràcter tímid haurà de fer un esforç addicional però, una vegada més, veuràs com valdrà la pena!

  1. Recorda: els miracles i les fórmules màgiques no existeixen

Segur que hi haurà moments que a les xarxes o en publicitat veuràs cursos o mètodes que garanteixen resultats extraordinaris en molt poc temps i sense esforç, i et preguntaràs perquè tu has de posar-hi tants colzes… Pensa que et diuen el que vols sentir! De fet, amb els idiomes passa el mateix que amb les dietes: no hi ha fórmules màgiques. La gent que creu que pot aprendre a parlar bé un idioma en un parell d’anys en realitat que acaba tornant a començar els mateixos nivells any rere any perquè no s’ho pren prou seriosament. Deixa de veure l‘anglès com un hobby que fas només quan et va bé i quan et ve de gust, i proposa’t anar superant satisfactòriament cada nivell. És un esforç que t’aportarà un enriquiment personal i molt útil en totes els àmbits de la teva vida personal i professional.

  1. La culpa no sempre és del professor

La figura del professor sol ser clau per a ajudar-te a gaudir del curs, a treure’n profit i a mantenir-te motivat. Però recorda: sense posar-hi la part que et toca, ni el millor professor del món pot aprendre per tu. Sigues sincer amb tu mateix i posa’t les piles si veus que et costa mantenir l’entusiasme del principi: segur que hi haurà moments de tot al llarg del curs!

  1. Desconfia dels recursos gratuïts

N’hi ha molts i alguns estan força bé, però difícilment aprendràs bé un idioma basant-te únicament en aquest tipus de recursos. Exceptuant una estada en el país en qüestió, res és tan efectiu com un curs ben pautat i organitzat amb un bon professor que guiï i acompanyi el teu aprenentatge. hands-thumbsup-1520319-638x425

  1. Creu-t’ho!

Confia en la teva capacitat. Si creus que pots aconseguir-ho, ja ets a mig camí. Ànims i endavant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.