III Premi “La ciència i els infants” + La revolució dels ulls

Té sexe, LA ciència? La Dra Mercè Izquierdo ens en parlarà en l’Acte de lliurament del Premi La ciència i els infants, organitzat per UManresa amb la col.laboració d’ICL-Ibèria, Parc de la Sèquia i Consell Comarcal del Bages.

Posteriorment, es donaran a conèixer les diferents propostes creades per les escoles participants i es faran públiques les 3 propostes guanyadores.

Mercè Izquierdo és Catedràtica Emèrita del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències Experimentals de la Facultat d’Educació de la UAB, coordinadora del llibre Química a infantil i Primària de l’editorial Graó i amb una àmplia experiència en assessorament a centres d’infantil i primària.

En aquesta 3a edició del Premi han participat un total de 9 escoles, que havien de planificar i elaborar una proposta d’experimentació, documentar-la i fer-ne la presentació en el marc de la 3ª “Fira d’experimentació del Premi La ciència i els infants” que va tenir lloc els dies 6 i 7 de febrer a la Sala dels Dipòsits Vells del Museu de la Tècnica de Manresa i que s’adreçava als grups escolars de les mestres participants. 

Les escoles participants han estat (per ordre d’inscripció):

  • Escola el Vinyet. Solsona
  • Llar d’Infants Rexics. Canet de Fals
  • EBM Dentetes. Marganell
  • Escola Valldaura. Manresa
  • FEDAC Monistrol de Montserrat
  • Escola Bressol Tinet. Navarcles
  • Escola El Cabrerès. L’Esquirol
  • FEDAC Manresa
  • Escola Sant Ignasi. Manresa


S’atorgaran tres premis, el primer per un import de 600 euros, el segon de 400 euros i el tercer de 200 euros. Els premis, atorgats per ICL-Iberia, consistiran en material educatiu per a l’aprenentatge científic a criteri de l’equip educatiu de l’escola.



Data: Dimecres 26 de febrer
Hora: 17h
Lloc: Sala d’actes. Edifici FUB1 (Avinguda Universitària, 4-6 de Manresa)

Aquest acte és gratuït i obert a tothom, però agrairem que confirmeu la vostra assistència per correu electrònic a: educacio.infantil@umanresa.cat

La revolució dels ulls

Us oferim la tercera xerrada del XI Cicle Obert de Conferències Educatives que portarà per títol “La revolució dels ulls“, i anirà a càrrec d’Antoni Vila.

Deixant enrere l’estigma d’assignatura maria i de la fàbrica de manualitats, les arts a l’escola han de ser un element vehicular que vertebri els pensaments visual, pràctic, divergent i crític, entre d’altres. Som el que veiem i veiem el que som? L’Educació Visual és una part fonamental per acompanyar als infants en el seu procés de configuració d’una cultura i un llenguatge visual propi, eficient i lliure. Cal mirar més i cal mirar millor, cal iniciar doncs una revolució dels ulls en la que percebre, apreciar i transformar a partir de la mirada siguin un hàbit. A partir de l’obra d’artistes contemporanis, d’exemples pràctics que han tingut èxit en diferents centres educatius i de contes infantils reflexionarem sobre com les arts i l’estètica poden ajudar-nos a trobar una nova manera de mirar el món des de la curiositat i la llibertat. 

Antoni Vila és mestre de Primària i actualment treballa com a especialista d’Educació artística: Visual i Plàstica. Forma part de l’equip de col.laboradors de l’àmbit artístic del Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa, com a coordinador, formador i generador de continguts. Humanista per definició, s’ha especialitzat en Cultura visual i imatge en l’àmbit educatiu.

Data: Dimecres 26 de febrer
Hora: 18’00
Lloc: Sala d’actes. Edifici FUB1 (Avinguda Universitària, 4-6 de Manresa)

Us recordem que totes les conferències del cicle són gratuïtes i obertes a tothom, però agrairem que confirmeu la vostra assistència per correu electrònic a:  educacio.infantil@umanresa.cat

Deixa un comentari