Espai de benestar

L’escola de nova creació Camins de Banyoles es preocupa que cada un dels seus infants es sentin acollits i reconeguts, que descobreixin que és agradable fer coses junts però que també és important saber-les fer sol, i que trobin en l’espai i temps escolar la seguretat per a poder construir la pròpia identitat.

Hi som, no hi som: de l’absència a la presència amb una rialla.
Hi som, no hi som: de l’absència a la presència amb una rialla.


Activitats naturals
El joc d’amagar-se i aparèixer de sobte, el cuuu-ta! dels més petits és un joc que es dóna en la infància de manera natural. Ocupar un espai, el control de la llum, l’opció a ser visible o no visible, compartir amb un company o companya l’alegria desbordant d’aparèixer a voluntat…afavorir allò que és natural assegura que té sentit pels infants.

Nova creació, nova oportunitat
Començar una escola de cap i de nou és una ocasió immillorable per replantejar-se què volem que passi en el temps escolar i evitar així algunes de les tradicions que sovint s’incorporen sense qüestionament i que costen tant de trencar un cop establertes.


I el currículum diu….
En aquesta etapa és imprescindible que els nens i les nenes sentin que tenen un lloc en el seu entorn i que hi confien; per això cal acollir-lo i acceptar-los íntegrament amb estima, conèixer-los i comprendre’ls des del respecte i l’afectivitat, i assegurar les relacions de confiança i la creació de vincles amb les persones adultes i els companys i companyes propers.

Accés a l’arxiu en PDF [>]
Acceso al archivo en PDF [>]

Deixa un comentari