La telemedicina durant els primers dies de la COVID-19: Què (no) va passar, què hauria d’haver passat i què ha de passar en el futur?

La pandèmia de la COVID-19 ha situat la salut pública i la telemedicina al capdavant. Massa sovint, l’interès econòmic i la inèrcia organitzativa han descuidat o minimitzat l’atenció sanitària, ja que la salut només es veu des d’una perspectiva de costos i no com el més fonamental dels drets humans. Aquesta situació complexa va posar de manifest la importància dels sistemes de salut organitzats i proporcionats sota els principis públics.

L’ús d’ehealth pot ser un facilitador i ajudar a evitar les instal·lacions sanitàries tradicionals, que poden suposar un risc en aquests temps. Ara és un bon moment per reflexionar i assentar les bases de la telemedicina del futur, especialment davant la situació actual. Simultàniment, s’hauria de posar en evidència la idea que els sistemes de salut pública necessiten ser repensats per proporcionar solucions adequades a situacions com les que estem vivint.

Evolució de la telemedicina a l’Hospital Sant Joan de Déu (Barcelona).

Article complet [>]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *