Última setmana del Campus d’Estiu!

Benvingudes famílies, donem per finalitzada el Campus d’Estiu amb aquesta setmana plena d’experiències!

Després d’un llarg agost amb vacances al Campus, ens hem tornat a retrobar amb cares conegudes i d’altres noves per viure una setmana intensa!


FEM AIGUA DE COLORS!

Aquesta setmana, al menjador hi havia una proposta amb diferents materials per poder arribar a fer… AIGUA DE COLORS! Però per a fer el color no ho podíem fer amb pintura… seria massa fàcil,vam haver de fer servir diferents fruits. A la taula hi vam trobar diferents eines com: morters, ganivets i ralladors.

Ens vam arremangar i a fer feina! Ratllar, tallar trossos ben petits, xafar amb el morter… Tot amb plena concentració…

Però un cop teníem tot ben esmicolat, ens faltava el més important, L’AIGUA! Gota a gota anàvem calculant la mida justa per poder tenir l’aigua de colors que volíem.

Algun resultat va ser com aquests d’aquí. Quan ja el teníem fet l’havíem de posar a sobre de l’escala cromàtica que teníem a la taula del costat.


TOTES LES TERRES ENS ANIRAN BÉ PER PODER FE RUNA BOLA?

Un altre dia, al menjador hi havia una altra proposta, i no era fer l’esmorzar, havíem d’aconseguir fer una bola compacta amb diferents terres. Però… totes  les terres anaven bé per fer la bola?

Abans de començar, vam estar conversant on pensàvem que podríem trobar totes aquelles terres que teníem a la taula.

“…aquesta vermella si fas un forat molt gran al pati, en trobes; això deu ser Cacaolat i cafè perquè s’assemblen, no perquè el Cacaolat i el cafè no són terres!; aquesta s’assembla a la sorra de la platja que vaig jo perquè té pedretes molt petites…”

I… arremangar mànigues i a EXPERIMENTAR!

No és tan fàcil com sembla, algunes ho vam aconseguir i d’altres ho tornarem a intentar!


A ESMORZAR!

Una setmana més, de l’esmorzar també ens hem encarregat nosaltres. Ho hem hagut de fer tot… pensar què esmorzaríem, anar a comprar l’esmorzar, preparar-lo per a tothom i ESMORZAR!


EXPERIÈNCIES AL LAB

Aquesta és una de moltes emocions que podem sentir mentre experimentem i aconseguim allò que volíem!

Compartir idees, hipòtesis, experimentar… amb companyia és molt gratificant!

“…jo sé una manera per poder-les llançar totes de cop…” 


ANEM A LA BIBLIOTECA DE L’ATENEU

Com cada setmana del campus, hi ha un dia que anem a la biblioteca a poder llegir i que ens expliquin contes. Aquesta setmana va ser diferent, perquè l’encarregada d’explicar-nos el conte va ser la Laura, que hi posa una emoció! 

Després com els altres dies hem triat i remenant els contes que més ens agraden.

 


ESTONES DE RELAXACIÓ

I per acabar el dia… tants moments relaxants que hem viscut. Moments de connexió entre nosaltres, agafant més vincle i confiança els uns amb els altres.


ANEM AL MUSEU DE GEOLOGIA!

No hi ha millor manera d’acabar la setmana i la temporada de Campus d’estiu, que anant al Museu de Geologia de Manresa.

Entrant al Museu, hem explicat el conte “A què fa gust la lluna”, proposant un repte: seríeu capaços de trobar un trosset de lluna dins el Museu?

També hem descobert que moltes coses que fem servir i que tenim a casa, tenen minerals: la pasta de dents, el pot del xarop, una bombeta, el mòbil, les monedes, els bitllets, la sal, … !

Fins i tot, hi havia una sala tancada amb molts minerals, però mireu que passava amb aquests minerals quan tancaven la llum i posaven la llum ultraviolada…BRILLAVEN!

I amb aquesta setmana tan intensa ens acomiadem d’un excel·lent Campus d’estiu i fins a l’any que ve! Gràcies famílies!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *