Setmana del 22 de juliol

Ja estem a l’última setmana del campus de juliol, encara que el setembre hi tornem uns dies, per a molts és ja l’última setmana d ela temporada!


FEM OBRES ARTÍSTIQUES

El primer dia de tots vam anar a l’aula d’art de l’edifici del davant, com fem molts dilluns. Aquesta vegada amb una proposta diferent, sempre que fem fang fem figures, però aquesta vegada era diferent, mireu perquè…


COM PODRÍEM REPLICAR ALGUNS D’AQUESTS LÍQUIDS?

A l’espai del Lab 0_6 hi ha una proposta d’exposició d’aquests líquids, molts d’ells s’assemblen, però sabeu si realment són els mateixos? Doncs, ens van posar al nostre abast diferents líquids i nosaltres havíem d’arribar d’aconseguir fer algun de semblant.

Teníem molts reptes: Com podem aconseguir que el líquid groc ens quedi a sobre o a sot del transparent? Com podríem fer perquè el groc ens quedés entremig de dos líquids transparents? Amb quins líquids transparents creieu que ho podríem arribar a fer? Amb qualsevol líquid transparent passa el mateix? I només ho podíem saber EXPERIMENTANT! Així que… ens vam arremangar i a fer feina!

Es respirava un ambient d’atenció i concentració per arribar a poder fer allò que ens havíem proposat. Anar provant i modificant allò que primer havíem pensat, fent-nos noves hipòtesis perquè el que passava finalment no era el que crèiem.

Mireu quin gran ventall de diferents maneres ho hem arribat a poder fer!


MÉS ALTA JA NO PODEM FER-LA!

Motivades de la setmana anterior, aquesta setmana ens vam posar un repte encara més complicat: com podríem arribar a fer la torre més alta nosaltres sols.

Ho vam arribar aconseguir, vam fer servir 10 tamborets, però teníem una pregunta… Quan deuria medir tota la torra? No teníem un metre tant llarg com per poder-la mesurar tota sencera com quan ens medeixen a nosaltres… Vam tenir una idea, hi va haver una nena que va mesurar un tamboret i va fer càlculs fins a saber el total de la torre, feia 2 m i 90 cm!

Mireu quin goig feia, la vam ballar perquè volíem tenir-la uns quants dies més.

Però va arribar l’hora de desfer-la, però va ser molt més fàcil que no fer-la. Vam treballar amb equip!


VISITEM LA GRANJA DE LA CASA DE LA CULLA!

Ha estat una sortida molt interessant. Hem après moltes coses dels animals que hi havia a la granja: per què els ànecs tenen una “pell”, que és la membrana, entre mig dels dits? I les gallines, per què no tenen aquesta membrana? Com podem diferenciar si una oca és mascle o femella? I el galls? Com és que són més grans i més vistosos que les gallines?


BIBLIOTECA ATENEU LES BASES

Una setmana més, el dijous hem tornat a la biblioteca. Com que era l’últim dia primer ens han deixat llegir uns contes una bona estona.

A cadascuna de nosaltres ens agrada diferents tipus de llibres, us heu fixat que no tots els llibres s’obren de la mateixa manera?

I després al final, ens van explicar un conte que… HAVÍEM D’ESTAR DRETS I MOURE’NS MOLT!


CONTES A L’ESPAI DE LLUM

Tornem a ser un grup bastant de fer teatre, alguns hem estat preparant una obra de teatre per a tothom del campus. Vam escollir una altra vegada l’Espai de llum per realitzar-la, ja que teniem el material ideal. Però penseu que abans de presentar-ho hem hagut d’assajar-ho moltes vegades, i ens hem sentit molt còmodes i segurs/es!


AMB UNA MIRADA MÉS AMPLIADA

Aquesta setmana, a una nena se li va caure un queixal! Va voler anar-lo a observar per la lupa binocular, i ens van posar més lupes diferents: Ecoline, una amb pantalla i la lupa binocular. Vam fer servir diferents instruments per veure les coses més ampliades. Hi ha tantes coses que no podem veure a simple vista, però que amb aquests instruments no ens perdem cap detall!

A més a més, vam poder observar diferents coses dels éssers vius, fins i tot la nostra pell! És molt emocionant!


EXPERIÈNCIES AL LAB 0_6 

Sabeu què són les Bee-bots? Molts de nosaltres tampoc ho sabíem, amb l’ajuda de l’adult i algun infant que les sabia fer anar, de mica en mica ho hem anat entenent. Però no només vam fer servir el circuit de les abelles, ENS VAM FER TAMBÉ UN NOSALTRES!


ESPAI EXTERIOR JOCS D’AIGUA

L’últim dia del Campus de juliol, després d’esmorzar… l’espai exterior estava amb diferents propostes d’aigua. A cadascuna hi podíem fer diferents coses: construir un vaixell que surés i que el poguéssim moure; traslladar aigua amb diferents instruments fins a les canals i després recuperar-la; el circuit d’aigua amb colorant i la piscina per remullar-nos!

Us deixem tot un recull de fotografies!


MIREU SI ENS HO HEM PASSAT D’ALLÒ TAN BÉ, QUE FINS I TOT VAM FER AQUEST PENJAT AMB UN MISSATGE DE LA NOSTRA EXPERIÈNCIA AL CAMPUS D’ESTIU!

MOLTES GRÀCIES I MOLT BONES VACANCES D’ESTIU! TORNEM AL SETEMBRE!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *